Knoll og Tott på Tapastur

Vi hadde noe penger som brant i lommen, og som måtte brukes umiddelbart. Da ble det tur til Barcelona. Fordi det var våt vår hjemme og sommer i Spania. Barcelona er dessuten det perfekte stedet hvis man ønsker digg tapas og kaldt øl.

Dag 1 – fredag 24. april 2015

Avreise fra Oslo på ettermiddagen og ankomst drøye tre timer senere. Vi fløy med det spanske flyselskapet Vueling. De har satset på å gi passasjerene komfort, og ikke litt lite beinplass i det heel tatt.

Vel fremme i Barcelona hastet vi ut for å rekke mat og vin. Like ved hotellet fant vi restauranten El beso y la Lluna, som hadde både middag og vin. Etter noen timer med mat og hygge fortsatte vi til Agüelo013. Som alltid må vi teste byens Mojito. Det ble et par drinker til før vi tok kvelden.

Dag 2 – lørdag 25. april 2015

Etter en rolig start på dagen tuslet vi ut for å finne litt frokost. vi kjøpte et par panini, litt juice og en kaffe, og fant oss en benk i nærheten.

Vi ruslet videre mot byens kirkegård, Montjuïc Cemetery. Ikke fordi vi følte oss triste eller noe sånn, men jeg syns det er noe avslappende med å rusle rundt på kirkegårder.

Etter å ha nådd toppen satte vi kursen mot festningsanlegget Castell de Montjuïc. På veien passerte vi La caseta del Migdia. Ikke noe høydaere foodwise, men de hadde kald pils. Og en helt grei utsikt.

Festningsverket er et militært slott opprinnelig fra 1640. På slutten av 1800-tallet ble det benyttet som fengsel for politiske fanger, og frem til 1960 var det et militærfengsel. I dag huser bygningene et militærmuseum.

Det ble ganske mange kilometer denne dagen, så vi benyttet det alternative transportmidlet Telefèric de Montjuïc ned.

Ved foten av kabelbanen ligger Terraza Miramar og det ble et naturlig stans i en travel hverdag. Det var dessuten en stund siden vi hadde spist noe.

Vi fortsatte ned i sentrum, den litt med dodgy delen av Barcelona. Den var ikke så veldig skummel på dagtid. Det lille hullet i veggen, Porto-Pi hadde satt ut noen stoler og bord på Plaça de Pieyre de Mandiargues. Et fint sted for people watching.

På kvelden hadde vi boret plass på en av byens mange guidede food tours: Sandemans New Europe Tapas Experience. Turen begynte på Plaça de l’Àngel, og Txirimiri.

Vi var blant annet innom Segons Mercat og Ca La Montse. På sistnevnte ble vi introdusert for porrón.

Vi avsluttet kvelden på diskoteket Opium sammen med noen av de andre på food touren. Det var blitt ny dag og lyst før vi sloknet på sengen.

Dag 3 – søndag 26. april 2015

Etter en meget sen kveld ble frokosten dertil senere. Ettersom formen var så som så, krysset vi bare gaten da vi kom ut av hotellet. Vi ble sittende i ganske mange timer på det lille sandwich-stedet, og var i merkelig nok i kontakt med flere norske i løpet av timene vi satt der.

Etter en kjapp sto på hotellet fortsatte vi til Chulapio og homsebaren Santobar.

Dag 5 – mandag 27. april 2015

Reisedag. Etter mange lange dager var det to slitne gutter som slepte seg ut av hotellet på jakt etter frokost.

Det er langt nord til nord-norge, og jeg var ikke hjemme før sent på kvelden.Vennligst legg igjen en kommentar