Singin’ in the rain

Solen hadde forduftet og dens slemme stebror regnet hadde ankommet. Men det skulle ikke stoppe oss fra å klare målet på 100.000 skritt om dagen. Så etter frokost lånte vi oss en paraply på hotellet og ruslet ut i øsende regnvær.

Første stopp var Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación. En praktfull katedral påbegynt i 1528. Det sto ferdig flere hunder år senere i 1782.

Deretter ruslet vi gjennom parken Jardines de Puerta Oscar på vei opp til Monte Gibralfaro, den høyeste toppen i byen.

På vei opp har man utsikt over store deler av Malaga. Helt på toppen ligger for øvrig festningsverket Castillo de Gibralfaro.

På tur ned fra «fjellet» stoppet vi ved hotellet Parador de Gibralfaro, hvor vi ordnet oss med kaffe og kaker. Mens vi satt der og slappet av lettet regnet og solen tittet frem bak skyene.

Vi fortsatte helt ned til sentrum igjen, og etter en rask stopp ved Alcazaba, det palatialtske festningsverket i Málaga. Solen hadde jaget bort alle skyene, og det ble riktig så fint i varmen.

I Malaga produserer de sin egen vin, og den beste får man vistnok på Bodega Bar El Pimpi. «Málagavin er en vidunderlig, enestående og søt hetvin som er laget hovedsakelig på hvite moscatel og pedro ximénez-druer».

El Pimpi er en gedigen turistfelle, så man kan godt styre unna. Vi lot oss imidlertid overtale til litt mat også mens vi forsøkte å helle i oss den søte vinen. Her snakker vi location, og ikke mye annet.

Ettersom solen var fremme og bakken fri for vann, fant vi oss hver vår el-scooter og raste bortover strandpromenaden. Vi stoppet ikke før vi hadde kommet til Chiringuito Caleta Playa.

Tilbake i sentrum suste vi målløst videre på hver vår el-scooter. Vi hadde liksom ikke noe annet å foreta oss, og det var tross alt ganske gøy.

Vi gjorde et stopp på Cereal Hunters Cafe, hvor Marielle gikk helt bananas på topping. Det er nemlig mulig å velge blant absolutt alt som er laget innen frokostblanding som topping på is og milkshakes.

Vi avsluttet kvelden på Amigos Muelle Uno, før vi tok kvelden etter en lang dag. Vi hadde fly hjem grytidlig dagen etter, så det var greit å få noen timer på øyet.Vennligst legg igjen en kommentar