Belgisk øl er ikke bare-bare

Frokost er sjelden inkludert i hotellprisen i utlandet, og Thon Hotel EU er ikke noe unntak. Når prisen er 16 Euro per pers, valgte vi heller å finne et sted på veien mot La Grand-Place.

På veien gikk vi gjennom Parc de Bruxelles, før vi fant frokost på Break Point i Rue des Colonies. De skjønte ikke så mye engelsk, men vi klarte å gestikulerer oss frem til en bagett med roastbeef og en med kalkun. Made on sight.

Da vi forlot Break Point oppdaget vi at noen var påkjørt like utenfor. Vedkommende som var påkjørt, virket å være våken og ved bevissthet. Han ble lastet inn i ambulansen da vi passerte.

På tur inn i turistområdet la vi ruten om shoppingsenteret Galeries Royales Saint Hubert.

På Mokafé Taverne unnet vi oss en av must-eat i Belgia; belgisk vaffel. Marielle gikk for det enkle, en med melis, mens Vidar slo til med banan og varm sjokolade. Vi valgte å skylle ned herligheten med en Chimay Bleu. Det ble et ganske mektig mellommåltid.

Mens Vidar forsøkt å påkalle seg servitørens oppmerksomhet, slik at vi kunne betale, gikk Marielle over gaten og kjøpte seg to par italienske skinnhansker på JB Guanti.

Vi ruslet videre til bokhandelen Tropismes, ettersom vi hadde sett på bilder at det var en stor, gammel og autentisk bokhandel. Vi tok feil. Vi var lurt av Instagrambildene.

Vi ruslet videre og stoppet innom Neuhaus for å kjøpe belgisk sjokolade, og La Belgique Gourmande for marshmallows.

På tur ut av shoppingsenteret kjøpte Vidar seg en six-pence på Mosel.

Neste stopp var Jeanneke Pis, den lille jenta som tisser i Impasse de la Fidélité.

Vi fikk senere høre at dyreelskere hadde sørget for at det ikke bare skulle være statuer av tissende mennesker. De hadde derfor sørget for at en tissende hund også befant seg et sted i Brussel. Og en tissende Space Invaders.

Vi ruslet videre over La Grand-Place og ned til Manneken Pis, som for anledningen var kledd for å markere at det var 30 år siden Antoine Demol døde. Demol var grunnleggeren av Order of Friends of Manneken-Pis.

Vi hadde enda litt tid før vi skulle møte på La Grand-Place, så vi satte oss på Poechenellekelder. Forsøk å si det raskt fem ganger. Vi bestilte oss hver vår belgiske øl, og for første gang reflekterte vi litt over det faktum at belgisk øl har over gjennomsnittet høy alkoholprosent.

Klokken 1400 hadde vi en avtale med Brussels’ Walking Tours, og deres Brussels’ Beer Tasting Tour. Guiden vår viste seg å være Sebastian, og sammen med oss var turistene Sarah og Sean fra England og Carla fra Irland. Vi var lovet åtte ulike belgiske øl, fire out-of-sight Taverns og en lokal ølekspert. Sebastian skuffet ikke.

De neste fire timene var vi innom følgende steder;

  • Theatre Toone, hvor de hver dag har dukketeater.
  • Au Bon Vieux Temps, hvor de har et glassvindu fra 1100-tallet
  • A I’Imaige Nostre-Dame
  • La Becasse
  • Archipel, hvor vi fikk smake 25 år gammel Oude Kriek Vieille
  • Brussels Beer Project
  • Le Saint Nicolas, hvor vi fikk smake Sebastians sjokolade

På Le Saint Nicolas ble vi sittende i flere timer, noe som resulterte i mye latter og mengder med sterk belgisk øl. Vi hadde snakket om å ta toget til Brugge dagen etter, noe de andre ville være med på. Vi avtale derfor å møtes 0930 på togstasjonen neste dag.

Vi avsluttet «kvelden» med mat samen med Carla på Brasserie de la Reine. Vi sloknet på hotellet før klokken 2200.Vennligst legg igjen en kommentar