Welkom in België

Ikke overraskende reiste vi med pysjamasflyet fra Evenes. Første flybytte var i Oslo, og det andre i København. På Kastrup spiste vi de nydeligste flatbrødene; Flatbread Goat cheese & Bacon og Flatbread Pata Negra på Caviar House & Prunier / Crazy Baguette. Delicious.

Vi vurderte tog og sykkel for å komme oss inn til sentrum i Brussel, men endte opp med en standard taxi. En skikkelig hyggelig bestefartype ble så opptatt med pratingen at han passerte hotellet vårt. Heldigvis bare med noen titalls meter.

Etter å ha sjekket inn og plassert bagasjen på rommet, ruslet vi ut i byen på jakt etter mat. Marielle hadde via Lonely Planet funnet ut at man «måtte» spise pommes frites på Maison Antoine.

På tur dit ruslet vi gjennom Parc Léopold, hvor de hadde tømt hele dammen for vann. Svanene ruslet tørrskodd fremfor å svømme grasiøst gjennom vannet. Vi fant et skilt som antydet at vannet var tømt fordi det var påvist cyanidbakterier i vannet. Teksten var på fransk og tysk, så vi kan ha feiltolket teksten noe.

Maison Antoine er som institusjon å regne, og har servert frites så lenge folk kan huske. Vi bestilte en liten hver, Marielle med Bicky Ketchup og Vidar med Hot Pitta. Heldigvis kom sausene i separate beger, i tilfelle man som oss ikke aner hva sausen smaker. Til informasjon er Bicky Ketchup curryketchup, og Hot Pitta er spicy Thousand Island. En liten strut frites er mer enn nok, og vi ble ikke superimponerte. De var gode, crunchy og saftige, men pommes frites er nå pommes frites.

Etter lunchen tuslet vi inn i parken på nytt i retning EU-parlamentet. Vi leste oss opp på historien til parken underveis, og det viste seg at den har huset en zoologisk hage en gang i tiden. I dag er den omringet av flere museum, deriblant Naturhistorisk museum.

Det var småkaldt i været, og selv om vi hadde lagt igjen vinteren hjemme, var høsten kommet for fullt i Brussel. Vi gikk derfor rett gjennom parlamentet og til Karsmakers Coffee House.

To kopper kaffe og to kakestykker (gulrotkake og pære-/ingefærkake) senere fant vi Parlamentarium like ved parlamentet. På Karsmakers fant vi nemlig ut at det ville være for dumt å ikke kikke inn i bygningene når vi først var her. Vi var for sent ute til guidet tur i parlamentsbygningen, men besøkssenteret var åpent.

I besøkssenteret Parlamentarium finnes man informasjon om Europa, bakgrunnen for opprettelsen av EU, og annet snacks tilknyttet samarbeidet. Alt i form av bilder, tekst og video. Og selvfølgelig en audioguide. Vidar slet med teknologien, men det ordnet seg etter hvert.

Etter en drøy time med historieundervisning var det på høy tid med en øl. Den fant vi på The Beer Factory på Place du Luxembourg Ixelles. Støynivået var over gjennomsnittet, det samme var stressnivået på et par av bartenderne. God stemning i lokalet, men etter hver vår belgiske øl ruslet vi videre.

Like i nærheten fant den italienske restauranten Porto Fino. Lite og koselig lokale, og ikke minst med et normalt støynivå. Vi innvilget oss en halv flaske av husets fineste rødvin, og hver vår pastarett. Ingen Michelin-restaurant, men bra nok på en lang og sliten reisedag.

Tilbake på hotellet ble vi liggende i sengen og vente på at lyset kunne slukkes med god samvittighet. Litt tidlig å legge seg under dynen før klokken 2000. Eller?Vennligst legg igjen en kommentar