Hola sol, Hola Malaga

Denne gangen hadde vi lært av tidligere feil, og bestilt avreise litt ut på dagen. Pysjamasflyet er ikke å foretrekke. Å stå opp klokken 0330 er alt for tidlig.

Dessverre ville Norwegian det anderledes. På grunn av utfordringer med Boeing sine Max8-fly, kansellerte Norwegian flyet fra Evenes til Oslo, og vi måtte booke om til pysjamasflyet for i det hele tatt å rekke flyet videre til Malaga. Nedtur.

Vel fremme på spansk jord fortsatte uforutsette ting å skje. Ingen bagasje dukket opp på bagasjebåndet. Etter noen minutters venting kom en hyggelig dame fra Finsnes bort, og informerte at bagasjen vår trolig lå et annet sted. Hun hadde nylig fått vite av en venninne at bagasje som ble sjekket inn et annet sted enn Oslo, ikke kom sammen med øvrig bagasje. Vi måtte hente bagasjen på området hvor bagasje utenfor EU normalt kom. Joda, bagasjen vår lå akkurat der den ikke skulle ligge. På båndet for bagasje fra Non-EU-land. I følge noen andre nordmenn, som også hentet sin bagasje der, skjedde dette hver gang bagasjen ble sjekket inn fra en annen norsk by enn Oslo. De hadde hentet bagasjen der i 18 (!) år. Vi forventer ikke at Spania gjør noe med dette, men jeg hadde forventet at Norwegian hadde informert om det.

På hotellet lot Marielle seg overtale til en oppgradering av rommet, fra første etasje uten utsikt, til fjerde etasje med utsikt. Som om vi ikke hadde betalt nok for hotellet allerede. Med utsikt over pariserhjulet, motorveien og industrihavnen kunne ferien endelig begynne.

Vi begynte med en kald pils på hotellets takterrasse. Blå himmel og strålende solskinn var akkurat det vi trengte. Temperaturen var likevel ikke all verden på grunn av en del vind fra havet. Det var uansett varmere enn hjemme, så litt vind skulle ikke ødelegge denne ferien.

Etter å ha slappet av på takterrassen ruslet vi ut i byens gater. Det var en stund siden vi hadde spist, og vi fant etter hvert den italienske pizzarestauranten Terra Mia. På ryggen til de ansatte stor teksten «110% Napolitano». Vidar leste dette feil og trodde det var en referanse til Napoleon. Altså 110% fransk, i en italiensk restaurant i Spania. Alle skjønner at det blir feil. Det var uansett nasjonalitet ikke noe galt med pizzaen, selv om mengden mozzarella kunne ha vært redusert på Marielle sin pizza.

Det hadde vært en lang dag, og tilbake på hotellet måtte vi til slutt gi etter for søvnbehovet. Det hadde vært helt innenfor å slukke lyset klokken 2200. Da lyset gikk denne kvelden var klokken 2030…Vennligst legg igjen en kommentar