Først må man låse inn klærne

En god tradisjon kan ikke gjentas for ofte, derfor ble det cava til frokost også i dag.
Etter gårdagens rusletur, følte jeg at det egentlig ikke var særlig mye igjen å se i selve sentrum. Jeg forhørte meg med resepsjonen om hva de anbefalte, og de anbefalte en tur innom biblioteket. Etter å ha googlet litt, fant jeg ut at det også var et kjøpesenter i nærheten. Da jeg skulle til å forlate hotellet, spurte den hjelpsomme resepsjonisten hva planene for dagen var. Jeg fortalte det, og hun syntes det var forferdelig langt for meg å gå helt til kjøpesenteret. Også helt alene. Men på en solrik dag, kunne jeg ikke skjønne helt hva problemet skulle være, og etter mye om og men, klarte jeg å overbevise henne om at jeg kom til å komme meg trygt tilbake til hotellet igjen.

Biblioteket, Latvias nationalbibliotek, er relativt nybygd og i overkant lekkert. Først må man låse inn klærne i garderoben. Det du eventuelt skal ha med deg, må du ta med i egen pose. Deretter må man sjekke inn, hvor man får utdelt adgangskort. Jeg fikk også utdelt kart over utstilling, og kart over de forskjellige etasjene. Det kom veldig hendig til, når det var snakk om 7 etasjer med bøker og utstillinger og en god del skilting – på latvisk.

Rusleturen til kjøpesenteret var veldig fin, og jeg skjønte ikke hvorfor respesjonisten var så bekymret. Kjøpesenteret, Riga Plaza, var som et helt vanlig kjøpesenter. Grunnen for at jeg tenkte å gå innom der, var for å se etter en spesiell butikk.

På vei tilbake, var det tid for lunsj/middag. Og selv om jeg visste at jeg burde oppsøke andre spisesteder – for å sjekke ut hva som var bra og ikke, så klarte jeg ikke motstå fristelsen til å oppsøke Fat Pumpkin – igjen. Denne gang ble jeg anbefalt en Portobelloburger. Den var god, men kunne dessverre ikke måle seg mot gårdagens Spicy Red Bean Burger.Vennligst legg igjen en kommentar