Engangstruse og matchende hårnett

Etter fjorårets suksess med alene-tur, ble det også i år alenetur på Marielle. Denne gang gikk turen til Riga. En utvidet helg med spa – og kanskje noe shopping, er aldri feil.

Som vanlig ble den en lang reisevei når turen går Narvik- Evenes- Oslo og deretter Riga. Men den som venter på noe godt, venter ikke forjeves. Og selv om jeg ankom Riga rundt klokken 14, hadde jeg noe digg å se fram til allerede samme kveld. Spabehandling på hotellet. Jeg sjekket inn på Wellton Centrum Hotel & Spa, og ruslet deretter ut for å finne meg noe å spise. Litt mat i magen må en jo ha. Men i lykkerus over å oppdage en ny by, glemte jeg av tiden (og dermed også maten) og måtte springe tilbake til hotellet for å nå spabehandlingen min.

Det engelske ordtaket sier, When in Rome, do as the romans. Men når man er i Riga, så kan man tolke dette som man selv ønsker. Mitt valg av spabehandlinger ble derfor ting jeg aldri har prøvd før. Første spabehandling på turen ble derfor: Sjokolademassasje. På et eller annet tidspunkt i livet, har vi nok alle tenkt; Åhhh, den som kunne bade i melkesjokolade. Vel, det føltes nesten slik med sjokolademassasje. For det føste fikk jeg utdelt en meget lekker engangstruse (one size, fits all) og et matchende hårnett. Beskjeden fra massøsen min var; ta det på og legg deg på benken. Og da var det bare å lystre.

Sjokolademassasjen var akkurat like herlig som man skulle tenke seg til at den var. I 10 minutter, så begynner plutselig sjokoladelukten å bli noe overvelmende. Med det kom også trangen på noe salt, og jeg ble liggende å fantasere om salt potetgull. Jeg ble likevel raskt revet ut av min salte drømmeverden, da massøsen min begynte å massere både rompe og mage. Jeg ble med andre ord satt litt ut om hvor intimitetsgrensen går på en vanlig massasje i Riga. I Norge er det jo ikke vanlig å massere mage, og massørene masserer kun til korsrygg og deretter lår. Rompe er med andre ord ikke engang et tema. Derfor blir jo overraskelsen i overkant stor når dette blir tatt som en selvfølge for massørene i Riga.

Da sjokolademassasjen var over, kom neste spørsmål. Hvordan i all verden skal jeg klare å komme meg fra benken til dusjen når jeg har sjokolade fra nakken ned til mellom tærne. Vel, det var heller ingen problem. Massøren var hyggelig og hjalp meg ned fra benken, og leide meg bort til dusjen som var 2-3 meter unna. Jeg fikk tips om å vaske meg på beina først, slik at jeg ikke skulle skli i dusjen. Etter noen minutter, jeg tror egentlig hun hadde en bestemt tid hun måtte vente – for å forsikre at det ikke ville bli en fallulykke i dusjen, informerte hun meg at hun ventet utenfor i resepsjonen. Sjokolademassasje kan trygt anbefales. Og når man vet om hvilke utfordringer det er, så er det bare å slappe av og nyte øyeblikket.Vennligst legg igjen en kommentar