Parrilla Tour, galopp og Palermo Soho

Vi hadde booket plass på Parrilla Food Tour, en av våre favorittaktiviteter når vi er på tur. De tilbyr en guidet tur i bydelen Palermo, men hovedfokuset er selvfølgelig mat. Og det liker vi. Vi hoppet for øvrig over frokosten, først og fremst på grunn av den kommende matopplevelsen, men også fordi vi hadde spist nok dagen før.

Vi hadde enda ikke testet ut t-banen i Buenos Aires, og ettersom vi skulle så langt bort fra vårt området var det en gyldig mulighet. T-banen kalles «Subte», og vi ruslet bort til t-banestasjonen Catedral i nærheten av Playa de Mayo. Vi måtte først kjøpe et oppladbart kort, og deretter fylle på penger. Men ettersom alt er på spansk, måtte vi prøve og feile noen ganger før vi skjønte systemet. De er ikke spesielt hjelpsomme i billettluken heller, så det er ikke så enkelt hver gang.

Vi avsluttet den spennende t-baneseansen ved Ministro Carranza, og turen hadde inkludert ei som sang, en som solgte fargemaling og en stykk «skadet» Marielle. I det vi gikk ombord t-banevognen gikk dørene igjen, og Marielle ble hengende fast mellom dørene. Hun fryktet det verste, men klarte med monsterkrefter å dra seg inn i vognen før vi kjørte avsted. 

Vi møtte de andre deltakerne; et eldre amerikansk par, to unger gutter fra Australia og en pilot fra England, samt guiden Ailìn på La Canita. Første rett var Choripán, en argentinsk variant av pølse i brød. En grillet chorizo i baguett, akkopagnert av chimichurri eller annen saus.

Neste stopp var La Zoila, et typisk sted for empenada. Vi skulle få servert empenada fra Salta, og sammen med de fikk vi hvitvin fra Salta. Disse var mye bedre enn noen av de vi hadde spist tidligere på turen, og vi angret på at vi ikke hadde funnet bedre steder tidligere. Når den typiske argentiner ikke har mat hjemme, bestiller han gjerne et brett med empenada, på samme måte som vi bestiller pizza.

Neste stopp var Las Cholas, et sted hvor de lokale kom for en tradisjonell asado. Adado er både betegnelse for grillet mat, men også for den sosiale sammenkomsten hvor man samles for grilling. Vi fikk servert både matambre og bife de chorizo, sammen med masse tilbehør. Og selvfølgelig et par flasker argentinsk rødvin. 

Vi avsluttet matseansen med italiensk iskrem hos Veikko. Argentina har et stort antall immigranter fra både Spania og Italia, og i Palermo finnes et stort antall italienere. Gelato’en smakte like godt som italienske iskrem alltid smaker.

Vi var heldigvis ikke så stappmette som dagen før, så vi endte opp med å rusle litt i området. Palermo er først og fremst et sted hvor argentinerne bor, men det finnes steder for godt uteliv der også. Klokken var imidlertid ikke mer enn 1400, så det var for tidlig for drinker og disco.

Vi hadde hørt det skulle være noen kunstige innsjøer i området, som er med på å regulere vannmengden i byen. Vi fant et par av innsjøene på kartet, og det kunne se ut til at de lå i en park. Da vi kom frem viste det seg at vi hadde funnet veddeløpsbanen Hipódromo Argentina de Palermo. Ettersom vi ikke hadde noe bedre å gjøre, slo vi oss ned sammen med de eldre mannfolkene som hadde befolket tribunene.

Etter et par galoppløp ruslet vi videre mot Palermo Soho, et lite nabolag i bydelen. Det skulle være kjent for små trange gater og et yrende liv. Da vi kom var det ganske folketomt, og det tok langt tid før vi fant de omtalte gatene. Vi klarte etter hvert å finnet en sjel eller to, og ettersom det var ufattelig varm, satte vi oss på Crónico for en kald halvliter. 

Mens vi satt på Crónico oppdaget vi at nabobaren, Valk Taproome, åpnet tre kvarter senere. Valk er en bryggeripub, og det er slike ting vi liker. Derfor ble det med den ene halvliteren på Crónico, før vi ruslet over gaten til Valk. Valk har 20 ulike øl på kran, og det var happy hour – 2 for 1. Da vi oppdaget av de serverte mat i tillegg, ble vi sittende i nesten tre timer. Vi testet ulike typer øl og spiste noen deilige hamburgere. 

Vi orket ikke rusle bort til t-banen, som lå et stykke fra Valk. I stedet fant vi en bil via Uber, som slapp oss av utenfor hotellet. Vi avsluttet kvelden med film på sengen og et glass rødvin. Vi hadde kjøpt en flaske kvelden før, men da var vi så fulle i magen at vi ikke en gang orket åpne den.Vennligst legg igjen en kommentar