Verdens lengste flyreise?

Litt over klokken ti (lokal tid) på morgenen landet vi på Aeropuerto Internacional Comodoro Arturo Merino Benítez etter 14 timer og 8 minutter i luften. Det er definitivt den lengste flyturen vi har gjennomført hittil.

Heldigvis har AirFrance tenkt på sine passasjerer, og tilbyr både god mat, godt med beinplass og seter som kan legges godt tilbake. Men 14 timer i et flysete er 14 timer med lidelse,  uansett hvem som flyr.

Etter å ha fått et stempel i passet som tilsa at vi kunne bli i landet i 90 dager, plukket vi opp bagasjen og tok kontakt med mannen med navnet vårt på et skilt i ankomsthallen.

Vårt hjem de neste to dagene var Hotel Cumbres Vitacura, men rommet var ikke klart da vi kom. Det ville ta ytterligere tre timer, så vi ruslet bort i baren for lunch og lokalt øl.

Etter lunchen forsøkte vi å finne et kjøpesenter som skulle ligge i nærheten, men kartegenskapene var sløve etter en lang natt med lite søvn. Etter å ha vandret 90 grader feil i 20 minutter, fant vi endelig riktig vei til kjøpesenteret Parque Arauco.

Det ble en shorts, ei notisbok, argentinsk iskrem, uttak av 200.000 (pesos) og et par ekstra lave sokker før vi fant veien tilbake til hotellet. De brukte ytterligere 20 minutter før de fant et rom til oss. Marielle sloknet på sengen etter fem minutter.

Etter et par timer med sløvings på rommet tok vi heisen opp til 17. etasje hvor de har en restaurant og en flott takterrasse. Det ble en Pisco Sour og en lokal øl på takterrassen, med snødekte Andesfjell i bakgrunnen. 

Kent Are sin søster Silje skulle også være med på turen til Antarktis, og hun hadde kommet til hotellet litt senere enn oss. Vi avtalte å møte henne til middag på Trattoria Rita. Hva passet vel bedre enn italiensk middag i Chile? Det ble en digg biff på oss to, mens Silje bestilte en pizza. Pretty good food. På grunn av den lange flyreisen ble det en tidlig kveld på oss alle.

Verdens lengste flyreise er for tiden Emirates sin fra Dubai – Auckland, og den varer i 17 timer og 15 minutter.Vennligst legg igjen en kommentar