Escape from everyday life !

Eating Italy Food Tours

I dag startet vi dagen med tom mage. Rett og slett fordi i dag skulle vi ut på foodietour med Eating Italy Food Tours! Med en kaffe i hånden, ruslet vi til oppmøtestedet i bydelen Testaccio.

Vi startet dagens tur på Taverna Volpetti. Med et ekte stykke ordentlig italiensk pizza. Fantastisk godt.

Vi ruslet videre til Volpetti – en fantastisk gourmet utsalg. Her fikk vi smake et utvalg fra butikken. Vi endte selvsagt med å kjøpe med oss litt olivenolje, balsamico og litt annet godt.

Turen videre gikk til Barberini – og et øyeblikk trodde Marielle hun var kommet til himmelen. Barberini selger nemlig de mest fantastiske kaker.

Som et avbrekk i foodietoursen tok guiden vår oss inn på kirkegården Cimitero Acattolico i nærheten. En litt annerledes kirkegård, faktisk. Her er blant annet forfatteren John Keats begravet i en noen lunde anonym grav. Hans venn, derimot, som er begravet like ved, har på sin gravstein vist tydelig at han ligger begravd ved siden av den kjente forfatteren. Spesielt!

Like spesielt er det at vi ruslet forbi en pyramide inne på kirkegården. Monte Testaccio. Det hadde ingen av oss forventet å se.. På en kirkegård.. I Roma.. Men slik er det altså.

Vi gikk videre inn i nabolaget. Mens guiden vår hilste og snakket med alle og enhver, var det også kul gratiffi på husveggene.

Vi endte opp på et kjøpesenter, Testaccio Market. Her fikk vi smake på bruschetta – og en canoli.

Turen gikk videre til et gammelt slakterhus, som i dag er kulturskole, og endte opp på en restaurrant Flavio al Velavevodetto. Her fikk vi servert tre store skåler med tre forskjellige typer pasta. De smakte helt fortreffelig.. Hadde vi ikke vært så mette allerede, hadde vi sikkert spist opp alt.

Vi fikk beskjed om at det var mer mat vi skulle spise, så vi forlot den gode pastaen til fordel for Trapizzino Testaccio, hvor vi fikk smake italiensk gatemat – fritert risottoball. Utrolig godt.

Siste stopp på turen var Giolitti – en familiedrevet geltatoplass, som er kjent for at betjeningen kan avlegge veto for hvilke smaker på isen du får kombinere. Om de mener at smakene ikke passer sammen, legger de inn veto, og du må velge en annen. Gelatoen smakte forøvrig helt fantastisk.

Siste stopp på turen og vi var stapp mette og ruslet sakte tilbake til leiligheten og slappet av med et slag yatzi.

Kvelden var ennå ung, så vi bestemte oss for å sjekke ut Piazza Venezia og ruslet videre for å se Foro Romano og videre til Colosseum. Også på Colosseum var det selvsagt restaurreingsområder, så det var ikke enkelt å skulle få tatt noen fine bilder. Vi valgte å ikke gå inn på Colosseum – 1: fordi det var kveld og 2: fordi det er så mye å se i Roma, og når man bare har noen dager, må man velge og vrake. Neste gang. Vi kastet tross alt en mynt over venstre skulder i trevifontenten.Vennligst legg igjen en kommentar