Escape from everyday life !

Corniglia, Manarola og Riomaggiore

Ny dag, nye trapper å forsere. Vi gikk til Monterosso al Mare i går, og i dag skulle vi besøke de tre sørligste byene i Cinque Terre.

Etter frokost snørte vi på oss joggeskoene og satte kursen sørover. Første stoppested ble Corniglia.

Stiene mellom Corniglia og de to sørligste byen er i utgangspunktet enkle stier langs havet, men på grunn av ras har de vært stengt i flere år. Derfor man må benytte alternative stier hvis man ønsker å gå mellom de tre sørlige byene. Og det skulle vi selvfølgelig gjøre. Det er bare turister som tar toget.

Så i stedet for å gå “The Blue Path”, benyttet vi oss av “The Terraced Vineyards” (stiene 506, 587 og 588). Stien opp fra Corniglia var som en stige å regne, men da vi nådde toppen, kunne vi vandre rolig gjennom vingårder høyt over havet. For en utsikt. På turen passerte vi den lille byen Volastra, før vi stupte ned til Manarola.

Vi stoppet i Manarola for å spise litt lunch, og den inntok vi på Nessun Dorma, med utsikt over byen og havna.

Deretter bar det rett opp, og egentlig rett ned igjen, til Riomaggiore. Vi satte oss ned ved havet og nøl et iskald pils som belønning for strevet.

Vi tenkte vi skulle ta båten tilbake til Vernazza, men da vi kom til billettluken brukte damen foran oss ufattelig lang tid. Derfor måtte vi bare løpe for å rekke båten. Damen i luken sa imidlertid at vi kunne kjøpe billett ombord, så det var ikke så farlig.

Da vi kom frem til “kaien” sto flere hundre mennesker i kø. Det ville da umulig være plass til alle? Dessverre hadde billettdamen lite kunnskap om eget arbeid, for da vi skulle gå ombord ble vi nektet på grunn av manglende billett. Det var ikke mulig å kjøpe billett ombord, og måtte stå igjen på land da båten dro avgårde. Derfor tok vi toget tilbake til Vernazza.

Mens Vidar tok en dusj, sovnet Marielle på sengen. Og mens Marielle tok en dusj, slappet Vidar av på takterrassen vår.

Vi måtte ha noe middag, og bestemte oss for å sjekke ut Il Pirata helt øverst i byen. Mens Vidar frydet seg over en porsjon gnocchi, kastet Marielle seg over cannelloni (fylte og gratinerte pastarør). Cannelloni må ikke forveksles med cannoli, den sicilianske desserten.

Det var også plass til dessert, hvorpå Vidar spiste en Cannoli Pirat og Marielle Pirat Panna Cotta med frukt. Veldig god mat på et veldig trivelig sted.

Tilbake i leiligheten slappet vi av på takterrassen med prosecco, mens vi lyttet til en trubadur som skapte god stemning nede i sentrum.Vennligst legg igjen en kommentar