Det skjeve tårn i Pisa

Ettersom vi skulle reise videre var vi tidlig oppe for å få mest ut av dagen. Vi satte fra oss bagasjen på hotellet etter å ha sjekket ut, og ruslet ut i kanaljungelen.

Den opprinnelige planen var å dra ut til Burano, men etter å ha studert tidtabellen nøye, fant vi ut at tiden ikke ville strekke til. Derfor ble vi værende igjen i Venezia, og satte derfor kursen mot Dorsoduro.

Den første pilsen ble drukket klokken 1020, mens vi ventet på at isbutikken skulle åpne ti minutter senere.

Etter å ha vandret små og store gater opp og ned, endte vi opp ved den store katedralen Basilica di Santa Maria della Salute.

Klokken begynte å nærme seg avreisetid, så vi tok en vaporetto tilbake til hotellet, før vi hoppet på toget til Pisa. På veien dit byttet vi tog i Firenze.

Vi hadde booket rom på Hotel Pisa Tower, et hotell som skulle ligge i nærheten av det skjeve tårnet. Hotellet lå fem minutter fra togstasjonen, og var ikke all verdens vanskelig å finne.

Da vi sjekket inn, ble vi bombardert av informasjon om alt fra serverdigheter til frokostrutiner. Damen var svært hyggelig så vi hadde ikke hjerte til å si 90% av informasjonen var unødvendig. Da vi skulle til å gå til rommet, oppdaget hun at vi hadde bestilt rommet via nettet. På grunn av dette fikk vi valget mellom sen utsjekk eller prosecco. Ettersom vi hadde tidlig avgang neste morgen, valgte vi et glass prosecco hver. Det var tross alt fortjent etter flere timer på tog.

Hotellet har en fantastisk hage, og vi ønsket å nyte proseccoen der. Lite skjønte vi da hun kom ut med to skåler snacks og en hel flaske prosecco. Og det fordi vi hadde bestilt rommet via internet? Helt utrolig! En fantastisk start på tiden i Pisa.

Mens vi satt der undersøkte vi åpningstidene for tårnet, og ble overrasket da det var fullbooket flere dager fremover. Eneste årsaken til overnattingen i Pisa var tårnet, så da det viste seg at det var fullbooket kunne vi like greit rusle bort med en gang. Det var ikke noe poeng lengre å stå opp tidlig neste dag for å stå i kø.

Da vi kom frem oppdaget vi at det slett ikke var fullt. Det var faktisk nesten ikke mennesker i selve tårnet i det hele tatt. Så etter å ha skaffet oss et par overprisede billetter (€36 pr pers) til klokken 21:00, klatret vi oppover i tårnet.

Å gå oppover et hellende tårn var en morsom opplevelse. Selv om vi visste vi gikk oppover, virket det som å gå ned en trapp når vi passerte det «laveste» punktet.

Etter å ha tatt de obligatoriske bildene, stakk vi innom den første restauranten vi fant. Pizzeria La Torre var slett ingen høydare; overpriset, helt ok mat og elendig service. Det eneste lyspunktet var utsikten og det faktum at de hadde åpent så sent på kvelden.Vennligst legg igjen en kommentar