Escape from everyday life !

Blomster og tulipaner

Keukenhof;  also known as the Garden of Europe, is one of the world’s largest flower gardens.

Er man i Amsterdam bør man se både vindmøller og tulipaner, og aller helst samtidig. Det beste stedet skal angivelig være Keukenhof.

På vei til sentralbanestasjonen tok vi ut penger og kjøpte en sandwich. Deretter kjøpte vi en combi-ticket (Train + Bus + Keukenhof entrance) på turistkontoret. Fra sentralbanestasjonen skulle vi ta  toget til Schiphol, og deretter bussen til Lisse og Keukenhof.

Vi satte oss på 1. klasse på toget, selv om vi var fullstendig klar over at billettene kun gjaldt 2. klasse. Men da konduktøren kom for å sjekke billettene, var vi uansett fremme ved flyplassen.

Til tross for at Keukenhof var Vidar sin ide, var det han som gjorde mest narr av det å tilbringe en dag i en blomsterpark med tusenvis av tulipaner og orkideer.

Marielle derimot fant stor glede i tulipaner, og fant flere sorter hun kunne tenkt seg i hagen hjemme. Det ble uansett en kort tur, for blomster er liksom bare så gøy i lengden.

Tilbake i Amsterdam ruslet vi til Jordaan og Cafe Thijssen for lunsj. Vi var begge rimelig sultne, og da vi oppdaget de hadde falafel på menyen var valget enkelt.

Det var god mat og veldig bra service på stedet, det vil si, inntil vi skulle betale. Det var helt umulig å få servitørenes oppmerksomhet etter at vi var ferdig med maten. Marielle la til og med penger på bordet, uten at det nyttet.

Etter å ha fått betalt gikk turen til Small World Catering. I følge Lonely Planet har de angivelig en gulrotkake som er avhengighetsskapende. Da er det klart vi må prøve den kaken.

Kaken var veldig god, men avhengighetsskapende var den ikke. Small World Catering var en koselig cafe, og betjeningen, som likte at vi drakk kaffen «badass» – uten melk eller sukker – var skikkelig god på service.

Vi fortsatte rusleturen gjennom Jordaan, og på veien hjem stoppet vi både ved  Cafe ‘t Molentje og Cafe de Sluyswacht for en øl i solskinnet.

Da vi kom hjem til husbåten vår satte vi oss på taket med en øl, litt chips og sjokkis. Mens Marielle sprintet bort til O Shop for å kjøpe seg en knallgul veske, med tilhørende smykke (en knallgul fugl i bur), fikset Vidar reservasjoner på Mata Hari,  et sted bartenderen på Hoppe hadde anbefalt oss.

Vidar spiste «baked fresh chorizo with pulpo, truffle potato, lettuce and bell pepper-artichoke aioli»  til forrett og «lamb shank stewed with rhubarb, saffron, ginger and green herbs, date-almond pilaf and bimi broccoli» til hovedrett. Marielle spiste «grilled green asparagus with ceviche of portobello and a relish of green herbs, boiled egg and melon seeds» til forrett  og «grilled ribeye with butter beans and smoked bacon cassoulet, chipotle butter, sweet and sour pumpkin and celery» til hovedrett.  Maten var rett og slett fantastisk og det samme var stemningen.

Etter middag ruslet vi gjennom Red Light District hvor vi kikket på nesten nakne damer i vinduer og menn som røkte hasj på coffeeshops.Vennligst legg igjen en kommentar