På sykkel i Amsterdam

Frokosten ble i dag også inntatt i vårt superkule karnappvindu på Puccini Espressobar. Denne gang bestilte vi begge eggerøre med henholdsvis laks og skinke. Som alltid ble det deilig ferskpresset juice og kaffe før maten ble servert.

På agendaen sto guidet sykkeltur klokken 1400. Før det var planen De Pijp, et området som skulle være både hipt og fresh, up and coming. Det skulle være et ganske kult marked der også.

På vei bort passerte vi den koselige cafèen La Purete Coffee. Om vi hadde lyst på en kaffe-to-go? Ja visst. Det viste seg at de serverte Cà phê phin, vietnamesisk slow kaffe, så det måtte selvfølgelig prøves. Da vi bestilte fikk vi beskjed om at det kunne ta litt tid. Jaja, tenkte vi. Et par minutter var da ikke noe problem. Vi satte oss ned ved vinduet, og det varte og rakk. Brygging av vietnamesisk slow kaffe tar rett og slett veldig lang tid. Etter fem minutter spurte hun om vi ville se hvordan prosessen foregikk. Ytterligere 7-8 minutter senere var kaffen servert, og overraskende fremdeles varm. Vietnamesisk kaffe er nok likevel litt for søt for oss begge.

Albert Cuypmarkt består av over 300 boder og har eksistert i De Pijp siden 1904. Markedet består av boder som selger blant annet frukt, grønnsaker, ost, fisk, krydder, klær og kosmetikk, og de lave prisene sørger nok for at det kommer mye folk dit. Vi ruslet raskt gjennom markedet før vi gikk mot kanalen, hvor en av de koseligste kafeene i området skulle være. Men kanalen utenfor var under ombygging, og det var slett ikke koselig å sitte der.

Marielle begynte å bli bekymret for tiden, og tanken på å rusle gjennom Jordaan måtte vente. Derfor kastet vi oss på den første og beste trikken til sentrum og sentralbanestasjonen. Vi måtte nemlig ha noe mat før sykkelturen.

Lunsj ble inntatt på VOC Cafe i Schreierstoren, hvor vi fant et bord på verandaen med utsikt over kanalen. Dagens suppe var brokkolisuppe, noe som hørtes fristende ut.

Utenfor MacBike i Oosterdokskade møtte vi guiden Julian og resten av syklistene. Med hver vår tre-girs damesykkel tråkket vi avgårde.

Første stopp var ved en statue av Theo Thijssen i i nordre del av Jordaan. Vi fortsatte deretter gjennom Jordaan og inn i Vondelpark.

Etter å ha syklet gjennom hele parken fortsatte vi til Museumkwartier, før vi til slutt endte opp på Brouwerij ‘t IJ. I følge guiden var det rett og rimelig å avslutte en sykkeltur med et par kalde øl.

Etter å ha levert fra oss syklene hos MacBike, lurte Julian på om noen ville være med til en nærliggende bar for en øl eller to. Vi slengte oss med sammen med to australske jenter.

Hannekes Boom var et trivelig sted med utsikt mot Oosterdok og NEMO Science Museum. Der møtte vi flere kamerater av Julian, og vi ble sittende å snakke med de utover kvelden. Vi takket høflig nei da jointen ble sendt rundt,  og holdt oss til øl.

En av guttene, Geert, holdt på å utvikle et brettspill, og lurte på om vi ville teste det sammen med han.

Vi forlot stedet et par timer før midnatt, på jakt etter noe mat. Hos Prins Heerlijk traff vi hyggelige og morsomme Marvin. Han er daglig leder og helt rå på burgere. Marielle bestilte en spansk burger med chorizo, mens Vidar bestilte en burger med ekstra chorizo. Ufattelig god mat, og stedet anbefales på det sterkeste. I alle fall i forbindelse med nattmat.Vennligst legg igjen en kommentar