Finnish Food Walk og Helsinki Samba Carnaval

Tradisjonen tro måtte vi også sjekke ut den kulinariske delen av Helsinki. Denne gangen ble det Finnish Food Walk med Happy Guide Helsinki.

Klok av skade drakk vi kun en kopp kaffe til frokost. Vi skulle møte guiden utenfor Vanha Kauppahalli, så etter «frokosten» ruslet vi dit. Vi ble fire stykker denne gangen; to nordmenn og to amerikanere, samt guiden vår fra Barcelona.

Dessverre viste det seg, i motsetning til andre food tours vi har deltatt på, at vi burde ha spist frokost først. Det ble kun smakebiter på de ulike stoppestedene, noe vi gjerne skulle ha visst før vi forlot frokostsalen på hotellet.

Turen begynte i mathallen, hvor vi fikk litt om historien, før vi fikk smake på to typer fisk i boden til Kalakauppa E. Eriksson. Den ene var en lokal hvit fisk, som smakte kjempegodt. Den andre, en gravet laks. Den var god, men ikke noe ekstra ettersom vi har dette i Norge også. Videre fikk vi smake på tørket elgkjøtt, deriblant hjertet. For amerikanerene var dette meget spesielt, men heller ikke dette er veldig uvanlig i Norge.

Deretter gikk turen ut på markedet, Kauppatori, hvor vi fikk smake på små helstekte fisker; Muikku. Smakte utrolig godt. Her kunne man kjøpe en kopp med Muikku som snaks, eller et større fat som middag. En av våre finske favoritter som trygt kan anbefales.

Vi fortsatte til en gotteributikk, og da en som hadde spesialisert seg på salmiakk. Altså den salte lakrisen. Ikke vaskemiddelet.

Vi avsluttet på et gammelt senter, hvor vi spiste lunsj sammen med Paul, en av amerikanerne. En trivelig avslutning på food touren.

På vei tilbake mot sentrum oppdaget vi at det skulle være en eller annen form for parade i byen. Denne skulle begynne ved katedralen, og vi kunne ikke la den sjansen forbigå oss.

Det morsomme med finner er at man stadig lar seg overraske. Paraden viste seg nemlig å være den årlige sambafestivalen. I løpet av de to timene vi sto og så på, passerte hundrevis, om ikke tusenvis av dansende lettkledde mennesker gjennom gatene til sør-amerikanske rytmer. Nevnte vi at det var 10 grader og regn ute?

Etter å ha fylt danseskoene med brasilianske rytmer, måtte vi fylle de forfrossne kroppene våre med kald øl. Vi ruslet ned til Bryggeri Helsinki og satte oss i bakgården, under varmelampene godt pakket inn i pledd, og fikk varmen i oss.

Til middag hadde Vidar funnet en marokkanske restaurant ikke langt fra hotellet. Ettersom vi liker marokkanske mat, satte vi kursen mot Bar Sandro. Vel framme forklarte de at det dessverre var helt fullt. Men om vi kunne sitte sammen med noen andre ved en av «øyene», så skulle de gladelig dekke på til oss.

Vi bestilte en herlig rett vi kunne dele; lam i gryte, hummus og alt godt som hører til. Maten smakte helt nydelig og stemningen i lokalet var fantastisk . Da vi i tillegg gikk vi løs på drinkene ble stemningen om mulig enda bedre. Marielle ble i overkant glad i drinken Sweet Sahara.Vennligst legg igjen en kommentar