Den ultimate testen

20150511_080440

Det ble britisk underholdning ved bassenget denne dagen også. Den ivrige, britiske svømmeren Sue, hadde fått med seg en ny venninne til morgenbadet. Som i går kastet Sue seg i det bitende kalde bassengvannet og la på svøm. Den mindre hærige venninnen prøvde fortvilt å komme seg ut i det kalde vannet. Det gikk på langt nær smertefritt, og det er absolutt noe gøy over situasjonen når en eldre dame briljerer med urovekkende mange kreative banneord, slengt i retning den hærige venninnen og det kalde bassengvannet. Hun ba så mye om unnskyldning for glosene sine, men jeg sa at jeg hadde full forståelse og skjønte virkelig ikke hvordan de klarte å svømme før solen hadde varmet opp vannet.

20150511_083407

Ettersom jeg begynte å nærme meg slutten i boka, bestemte jeg meg like greit for å ta en ren soldag ved bassenget. Det var ikke noe særlig mer å utforske i selve Dubrovnik sentrum uansett. Og dessuten var det siste sjanse for meg for å få litt sol på kroppen.

Etter mange timer ved bassenget, kun avbrutt av en liten lunsj, var det tid for middag. Ettersom jeg hadde blitt vandt med å spise alene, valgte jeg å gjøre den ultimate testen; å spise alene på fin restaurrant. Jeg var blitt anbefalt fiskerestauranten Orsan Yachting Club Restaurrant. Dermed gikk turen dit.

20150511_164352

Jeg hadde bevisst valgt å legge igjen alt av tidsfordriv, for å tvinge meg selv til å nyte tiden alene. Jeg fikk noen blikk fra nabobordene, men smilte hyggelig tilbake. Dermed ble det straks slutt på lange “hun-er-visst-alene»-blikk.

Med spanderbuksene på ble det en treretters middag med vin. Både forretten og hovedretten var helt fantastiske, mens desserten dessverre ble litt «standard». Mulig fordi jeg kjørte litt safe ved valg av dessert. Men hovedretten og forresten var, som sagt, helt vanvittig gode. Det er skikkelig godt med god fisk!

20150511_190814

20150511_193217

Mett og god, satte jeg på balkongen på rommet mitt og nøt et glass god vin.

20150511_201816Vennligst legg igjen en kommentar