Et glass oransje vin

Etter å ha ligget en time i solstolen min, kom en britisk dame trampende for et morgenbad i bassenget. Av erfaring vet jeg at bassenget ikke er helsemessig varmt nok til å bade i før klokken er 11.30. Alt før den tid kan føre til kramper og pusteproblemer.

Det stoppet imidlertid ikke den britiske 60-70 år gamle damen, som frykløs kastet seg ut i vannet. Sammen med seg hadde hun en venninne, som stakk tåa ned i vannet. Deretter nektet å bli med på morgenbadet. Et mildt sagt underholdende innslag tidlig på morgenen.

Dagen idag skulle gå til å utforske mer av gamlebyen i Dubrovnik. Det måtte da være mer enn det jeg så i går? Dermed gikk jeg tilbake til gamlebyen og ruslet rundt.

20150510_161355

img_1600

I en bakgate fant jeg en vinbar, som fristet akkurat nok til at jeg satte meg ned. Når somlieren i tillegg var prikk lik skuespilleren Zachary Quinto, var det ingen tvil. Bestillingen ble et glass oransje vin. Og jeg som trodde det bare fantes rød, hvit eller rosé. Det finnes tydeligvis også oransje. Oransje vin blir visstnok produsert på samme måte som rødvin, hvor kvister og druskall blir liggende sammen med den pressede vinen for å få ekstra smak og farge på vinen. I motsetning til hvitvin hvor dette blir filtrert bort etter pressing. Overraskende godt faktisk.

Jeg ruslet en runde til mot torget, og utenfor Church of Saint Blaise var det konsert. Jeg ble stående å høre på bandet, som hadde et ivrig, dansende publikum i årsklassen 6-8 år. Mens de eldre valgte å sitte tilbakelent og høre på den gode musikken.

img_1587

Det ble en pizza til middag før jeg ruslet tilbake til hotellet. Gårdagens dårlig erfaring med billig kroatisk vin gjorde til at jeg stoppet innom nærbutikken på vei hjem. En stk dyrere vin, takk !

img_1563Vennligst legg igjen en kommentar