Når lynet plutselig er rett over hodet

Tradisjonen tro var det opp tidlig for frokost og noen timer på solsenga. Absolutt innafor.

20150509_081621

Etter gårdagens mislykkede forsøk på å nyte et glass vin mens jeg lå i badekaret (glemte å kjøpe meg vinåpner), måtte jeg en kjapp tur innom nærmeste butikk.

Men først gikk turen til det lokale kjøpesenteret. Jeg er ikke helt sikker på hvor lokalbefolkningen i Dubrovnik shopper, men det eneste jeg fant var et slags kjøpesenter. Det inneholdt i alle fall noen butikker som hadde klær. Det ble med en treningsshort. Jeg gav opp å finne en butikk som hadde noe som fristet.

På vei hjem stoppet jeg ved nærbutikken min, hvor jeg kjøpte en vinåpner og fersk kake. Da jeg kom ut av butikken hadde været allerede endret seg. Det var store faretrudene skyer på himmelen. Lufta var isende kald. Og det betyr bare en ting; lyn og torden. Masse lyn og torden. Det tok snaue ti minutter å komme tilbake til hotellet før uværet begynte.

Jeg satte meg i døråpningen på verandaen min for å nyte været, men innså raskt at det var en dårlig ide. Når lynet plutselig er rett over hodet, og ikke i det fjerne, er det ingen grunn til å sitte ute. Jeg trakk meg derfor inn, og nøt været (og kakene) fra vinduet på hotellrommet.

20150509_153112

20150509_160355

Planen om å gå ut å spise middag ble kansellert. Derimot inkluderte hotelbestillingen en gratis middag på hotellet, så jeg benyttet sjansen mens været var dårlig.Vennligst legg igjen en kommentar