Escape from everyday life !

Kick him between the legs. Hard.

I lang tid har Vidar ment at Marielle burde pakke sin egen koffert og reise ut alene i verden. “For å bli mer selvstendig”, som han sier. “Kommentar fra Vidar: Ikke for å bli mer selvstendig sånn generelt, men mer stelvstendig i forbindelse med reise”.

Marielle tok derimot utfordringen, og satte seg ned med globusen for å finne et sted der ute i verden hun ville besøke.

Ettersom det var første gangen Marielle skulle ut på tur alene til det store utland (foruten Syden), var to av kravene at stedet var trygt og turistvennlig. Valget falt på Dubrovnik i Kroatia. Fly og hotell ble bestilt umiddelbart, og plutselig var avreisedagen kommet.

Det var ikke før jeg sto og ventet ved gaten at det gikk opp for meg at jeg var alene. Ikke fordi jeg var bekymret for reisen, men fordi jeg var så spent på hva som ville møte meg. Men jeg hadde ingen å dele de spente tankene med.

Vidar hadde ordnet med skyss fra flyplassen til hotellet, så da jeg kom ut fra tollen i Dubrovnik sto en herremann å ventet på meg. Jeg ble geleidet bort til en taxi hvor en annen mann skulle kjøre meg trygt til hotellet. Turen skulle ta ca en halv time.

Taxisjåføren var en godt voksen mann rundt 60 år. Han kjørte som et svin (150 km/t i 80-sone), men han var direkte bekymret for meg. Tenk at jeg reiste alene på ferie. Jeg prøvde å si at det ikke var noe problem. Men det var ikke fodt nok for han. Derfor gav han meg et aldri så lite selvforsvarstips. Jeg fikk heldigvis aldri bruk for tipset.

If you think a man is too kind… then he is scary. If you feel afraid, go with your instincs.. Kick him between the legs. Hard. Like you would kick a football. And then you can just walk. The man will be on the ground for two minutes, so you don’t need to run.

Jeg sjekket inn på Hotel Lapad, hvor et rom med balkong ventet på meg. Resten av dagen ble benyttet til å bli litt bedre kjent i nærområdet. Jeg spiste middag, en pizza, på nabopizzeriaen Konoba Pizzeria.

20150507_162201

img_1460

img_1439

img_1441

img_1447

img_1453Vennligst legg igjen en kommentar