Escape from everyday life !

The East London Food Tour, Flat Iron Steak og The Book of Mormon

Vi hadde en avtale med The East London Food Tour klokken 10. Oppmøte var Old Spitalfields Market. De anbefalte oppmøte minst 20 minutter før.

IMG_2868

Fem minutter over klokken 10 kom vi løpende inn på markedet. Svett og andpusten kom vi med en dårlig unnskyldning om mye folk på t-banen. Sannheten var en gedigen feilberegning av tiden det tok å komme seg fra hotellet til markedet. Guiden vår Nicole hadde forsøkt å ringe oss. Men ettersom vi hadde ordnet oss med et engelsk SIM-kort fikk hun (selvfølgelig) ikke tak i oss på vårt norske nummer. Heldigvis var vi ikke de eneste som kom for sent.

IMG_9324

IMG_9325

Første stopp var St. John Bread and Wine i Commercial Street, og deres berømte bacon sandwich. Den var ganske god, men berømt blir den ikke. Ikke hos oss i alle fall. Men de benytter smakfullt bacon da. Det skal de ha.

IMG_2871

20150303_101740

Vi fortsatte videre til The English Restaurant i Brushfield Street. En skikkelig gammel og tradisjonsrik engelsk pub. Et godt utgangspunkt.

IMG_2877

IMG_9334

Her skulle vi få servert “Bread and Butter Pudding with Custard“. Det høres ikke spesielt godt ut. Ikke i det hele tatt faktisk. Men så feil kan man ta. Det var helt fantastisk. Rett og slett nydelig.

IMG_2880

Nicole forklarte velvillig om bydelens historie mens hun guidet oss inn og ut av både kjente og ukjente gatenavn.

IMG_2883

Originally established in 1854 in Leman St, the Jewish Soup Kitchen opened in Brune St in 1902 and, even though it closed in 1992, the building in Spitalfields still proclaims its purpose to the world in bold ceramic lettering across the fascia. These days few remember when it was supplying groceries to fifteen hundred people weekly.

IMG_2887
For å bevare den gamle fasaden på gamle bygninger i London, har man tatt vare på enkelte vegger. Som her i Gun Street.

Tilbake i Old Spitalfields Market besøkte vi Androuet, en delikatesseforretning med ost som spesialitet.

French brothers Leo and Alex, master cheese mongers and cheese maturing experts, share their love of cheese at this East London establishment.

IMG_2890

Til brødrenes skuffelse valgte flere av oss en av de engelske ostene som favoritt fremfor de franske.

Ikke langt fra markedet ligger Poppies Fish and Chips, vinneren av “Best Independent Fish and Chip Restaurant in the UK” i 2014. Etter en heller dårlig opplevelse i London tidlig på 2000-tallet, har Vidar stort sett holdt seg unna fish and chip. Det betyr ikke at man ikke kan prøve igjen. Heldigvis. Derfor var det en lettelse når fisken denne gangen smakte veldig godt. Restauranten er innredet med innslag som en amerikansk diner, og er absolutt verdt et besøk.

IMG_2899

2015-03-03 12.28.57

Etter å ha spist masse måte vi la magen hvile og gå litt mer i området.

IMG_9340

IMG_2903
4 Princelet Street: en flere hundre år gammel bygning brukt som location både i TV og film.

Etter litt vandring var det på tide å finne noe godt drikke, og da fantes ikke noe mer naturlig enn å gå til Nicoles lokale pub; Pride of Spitalfields.

IMG_2921

A little local pub located on a quiet cobblestone street, the Pride of Spitalfields is as English as it gets. Floral carpets line the floor, black and white images from the East End’s past adorn the walls, and there’s a piano if you want to transport yourself back in time with a song and dance. This is the quintessential English boozer serving the best of English beer and cider. If you’re lucky, Lenny (the pub cat) might purr you a really good pint!

IMG_2910

Det ble smaksprøver av flere øltyper og en cider. Øl smaker fortsatt bedre enn cider.

IMG_9343

Neste stopp var Brick Lane, Londons Banglatown. Gaten er hjertet i det bengalske samfunnet.

I gaten finner man blant annet et protestantisk kapell fra 1743. I 1809 ble den samme bygningen benyttet av misjonærer som et kristent kapell for å omvende jøder. I 1819 overtok metodistene. Det jødiske samfunnet overtok i 1898 og benyttet bygningen som synagoge. I 1976 overtok muslimene og bygningen er i dag en moske.

Vi skulle imidlertid inn til Aladin, en av Londons topp ti indiske restauranter. Vidar har alltid ment at når de engelskspråklige snakker om “curry”, så mener de en slags sterk suppe. Det var ikke før nå han skjønte at “curry” ER indisk mat slik vi kjenner den i Norge.

20150303_122204

Vi befant oss tydeligvis i kunstområdet, et sted med flere verk av Banksy. Vi fant flere på ulike steder, og i Dray Walk fant vi hans Pink Car. Kult området forresten. Mange cafèer, vintage butikker og Truman’s Brewery.

IMG_2928

IMG_2929

IMG_2934

Nest siste stopp var Beigel Bake i Brick Lane, et sted kjent for sitt polske bakverk.

Where else can you find fresh, melt-in-your-mouth salt beef, slathered with hot English mustard and a sweet gherkin, encased in a soft bagel 24*7?! This Jewish bakery is an East End institution.

Photo Credit: Time Out
Photo Credit: Time Out

Utenfor Beigel Bake satt en ganske ufin arrogant drittunge. Han mente vi burde bruke engelskmenn som guide i London, og ikke ei fra Australia. På den måten sendte vi penger ut av landet mente han.

Vi fortsatte til siste stopp på turen; Pizza East i Shoreditch. Vi var kommet til desserten, en “salted caramel tart”. En mektig liten sak.

IMG_2939

20150303_131823

Nicole avsluttet sin guidede tur på Pizza East, og forlot oss andre etter desserten. De andre turistene forlot også like etter Nicole, mens vi ble sittende litt til. Det var en ganske koselig atmosfære i restauranten, og hadde det ikke vært for at vi hadde spist hele dagen ville vi nok ha bestilt en pizza der.

På tur hjem gikk vi innom The English Restaurant for et par pils. Det ble to Beaverton Neck Oil Pints.

Vi hadde planer for kvelden og etter pilsen tok vi t-banen hjem til hotellet for en dusj og klesskift. Det ble et par timer på sengen mens vi fordøyde maten og inntrykkene etter dagen.

Vi forlot hotellet etter hvert til fordel for Beak Street. Der finner man en av Londons beste biff-restauranter, Flat Iron Steak. De tar ikke mot reservasjoner, så her var det bare å håpe på det beste. Det var naturligvis helt fullt, og det hjalp ikke at det hadde begynt å regne.

Men for en gangs skyld virket det sjarmerende smilet, og de ryddet et bord til oss i en koselig liten avkrok. Tydelig et bord reservert for romantiske par.

IMG_0465

Ettersom de er kjent for biffen, og det er det eneste de serverer, ble det en biff på hver. Og for et stykke kjøtt. Rett og slett nydelig. Det ble ikke noe dårligere etter at desserten (Salted Caramel Mousse) smakte himmelsk. Stedet anbefales på det aller sterkeste.

2015-03-03 18.13.48

2015-03-03 18.43.05

Etter middagen fortsatte vi til kveldens siste post, og den var av det kulturelle slaget. Musikalen The Book of Mormon i West EndPrince of Wales Theatre.

Produsert av Trey Parker, Robert Lopez og Matt Stone, best kjent fra South Park. Hysterisk morsom og underholdende musikal. Et “must see” !

2015-03-03 21.54.23-1Vennligst legg igjen en kommentar