Tower of London, 20 Fenchurch Street og The Comedy Store

Dagens første gjøremål var Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of The Tower of London. Eller bare Tower of London som de fleste kjenner festningen som.

Festningens primæroppgave var å være et befestet sted for monarken, men ble etter hvert kjent som både fengsel og rettersted. I dag er stedet kanskje mest kjent som stedet hvor Storbritannias kronjuveler oppbevares.

IMG_2776

Planen var å komme tidlig slik at vi slapp å stå i kø for å komme inn, samt etter at vi hadde kommet inn. Og det klarte vi med god margin. På grunn av en liten lesefeil vedrørende åpningstider kom vi dit en time før det åpent. Dermed fikk vi tid til å spise frokosten vi hadde kjøpt i nærheten av hotellet.

Da vi endelig kom inn valgte vi å bli med en av de gratis guidede turene som holdes av en Yeoman Warder.

Yeoman Warders are required to have served in the armed forces with an honourable record for at least 22 years. The current contingent of warders have experienced serving in Northern Ireland, the Falklands War, Bosnia, the first and second Gulf conflicts and in Afghanistan.

IMG_9298

Stephen «Steve» McMenamy var en morsom og underholdene guide, og det var helt tydelig at han elsket jobben sin. Han hadde nesten 23 år i militæret før han begynte som Yeoman Warder i 2010.

IMG_2782
The White Tower – den eldste bygningen (fra 1078)

IMG_2783

IMG_9296

IMG_9291

Turen ble avsluttet i Chapel Royal of St. Peter ad Vincula hvor alle de halshuggede ble begravet. De som i dag jobber og bor i Tower of London har rett til å gifte seg i kirken, noe guiden vår Steve gjorde.

Etter at Steve avsluttet guidingen ruslet vi inn i Waterloo Block/Barracks og Jewel House for litt bling-bling.

Etter Tower of London fortsatte vi til 20 Fenchurch Street, og dets Sky Garden.

IMG_2806

Bygningen er kalt The Walkie-Talkie og The Fryscraper. Det siste på grunn av at bygningens konkave form fokuserer sollyset slik at man i 2013 opplevde temperaturer rundt kokepunktet. Dette medførte skader på blant annet biler.

The Sky Garden at 20 Fenchurch Street is a unique public space that spans three storeys and offers 360 degree uninterrupted views across the City of London. Visitors can wander around the exquisitely landscaped gardens, observation decks and an open air terrace of what is London’s highest public garden.

Det er gratis å besøke Sky Garden, men de begrenser antall besøkende til et normalt nivå. Derfor må du reservere tid på forhånd. Enkelt og greit via hjemmesiden deres.

20150302_114222

IMG_2816

Ettersom vi ikke hadde noen konkrete planer før kvelden, valgte vi å slappe av med et par glass vin og litt spicy gulrotsuppe.

IMG_2825

IMG_2829

IMG_2851

IMG_2830

Etter Sky Garden våknet shoppinglysten til Marielle, og på kort tid var vi innom både Marks & Spencer, New Look og TK Maxx. Men det var en dårlig dag for shopping, og da vi passerte The Folly ble vi tørste igjen.

20150302_154712

escape to the folly & immerse yourself in a world of wonder & relax in this botanically inspired haven. wander through our garden lounge & flower shop or simply dine at the chef’s table. a sanctuary of calm, our unique private dining room, deli, & collection of private vaults make the perfect retreat for entertaining friends.

2015-03-02 16.24.50

2015-03-02 17.26.01

Vi hadde planer for kvelden, men etter en lang dag i byen måtte vi hjem for å fikse på utseende. Shopping-Marielle våknet imidlertid til liv igjen, så det ble en kjapp tur innom Marks & Spencer i eget nabolag også. Visste du at de selger vinglass med vin i hos M&S?

20150302_171016

Første stopp for kvelden var Soho; The Nellie Dean og Pieminister. Mulig det var litt tidlig på kvelden, for vi var de eneste i restauranten. I puben derimot… Uansett; paien var rett og slett fantastisk. Kan nytes i restauranten eller i tas med ned til puben.

20150302_185439

Etter middagen fortsatte vi til The Comedy Store ved Picadilly Circus. Kveldens underholdere var Dominic Holland, Angie McEvoy, Steve Best, Pete Beckley, MC Mark Maier og Marielle Eriksen.

2015-03-02 22.10.56-1Vennligst legg igjen en kommentar