Plutselig ser vi Dag stappe minibankkortet inn i postsprekken til minibanken

Etter å ha vært i Oulu (Finland) tidligere i år (februar), skulle noen av studentene få være med på Barents Press i Murmansk. Fire av oss som var i Oulu skulle få være til Rusland. Sammen med oss skulle to andre fra klassen vår og læreren vår være med. Grunnen til at fire fra Oulu fikk være med var ganske enkelt at Barents Press i Finland ønsket så mange som mulig på «Youth Chat».

Marielle var en av de heldige som fikk lov å dra. Men for å komme seg inn i Russland trenger man en invitasjon fra et russisk selskap. Flait er et selskap som sender ut invitasjoner. Etter at man har fått invitasjonen kan man søke om visum. Før vi visste ordet av det var den store avreisedagen her.

Vi hadde oppmøte klokken 0800 ved skolen. Niklas, Ståle, Erik, Dag (lærer) og meg. Dag skulle kjøre sin bil opp til Kirkenes og da fikk fire av oss sitte på. I og med at jeg var den eneste jenta fikk jeg også visse privilegier. For eksempel fikk jeg sitte fremme både opp og ned. Det må jeg si er ganske bra.

Første stopp var i Fauske. For å fylle bensin og et besøk hos de ulike redaksjonene der. Deretter satte vi kursen mot Junkerdalen og Sverige.

I Arjeplog stoppet vi for å spise frokost/lunsj. Det ble pizza. En av mange. Vi hørte på radioen at det var eller burde være den internasjonale anti-slankedagen denne dagen. Med det i bakhodet spiste vi masse godteri og usunn mat. Vi bestemte etterhvert at det kunne være den internasjonale anti-slankeuken, slik at vi kunne fortsette å spise usunt.

Deretter satte vi turen mot Luleå, men tok snarveien om Boden i stedet for å dra inn til selve Luleå. Vi (les: jeg) bestemte at vi skulle ta en liten matbit på det store senteret i Tornio.»Tilfeldigvis» visste jeg at Gina Tricot-butikken var åpen. Jeg tok tidenes raskeste raid gjennom butikken mens guttene fant et sted å spise. Jeg hadde med meg 14 plagg inn i prøverommet og endte opp med å forlate butikken med seks plagg. Veldig fornøyd med resultatet. Vi spiste en baguette på Subway før vi dro videre mot noe som skulle vise seg å bli en lang men interessant natt.

Vi kjørte til Kemi og satte videre kursen mot Rovaniemi. I Rovaniemi fant vi huset til julenissen. Vi stoppet men orket ikke tanken på å gå i turistfelle nummer en i Nord-Finland.

Vi kjørte videre mot Ivalo hvor det endelig ble litt action. Vi ankom Ivalo rundt klokken 0130. Vi var tissetrengte og måtte fylle bensin. Vi bestemte oss for å finne et sted hvor vi kunne tisse før vi fylte bensin. Vi kom til en rundkjøring og bestemte oss i rundkjøringen for heller å kjøre tilbake til et hotell vi hadde kjørt forbi tidligere. I det vi kjørte rundt i rundkjøringen kom politiet ut fra en parkeringsplass. De oppdaget at vi snudde og kom etter oss. Ved hotellet ble Dag bedt om å komme ut av bilen for å blåse alkotest. Da den var bestått ble vi anbefalt å låne toalettet på en uteplass som ennå var åpen. Så vi kjørte dit. Det fine med å kjøre sammen med bare gutter er at det aldri er noen kø på jentedoen. Da det mest nødvendige var unnagjort ble vi stående utenfor baren og snakke med en finne. Han lurte på om vi virkelig skulle kjøre helt til Kirkenes uten å sove. Han foreslo at vi kunne sove hos han til neste morgen. Vi takket for tilbudet men bestemte oss for å kjøre videre. Vi fortsatte til en bensinstasjon for bensin. Dag satte kortet sitt inn i automaten, kortet forsvant og ingen bensin kom ut av pumpen. Det ble noen minutter med panikk og i det vi gav opp, og innså at kortet hadde blitt slukt, kom det poppende ut igjen. Vi tok kortet og kjørte raskere enn raskt til minibanken (Otto.). Men døren til minibanken var stengt. Plutselig ser vi Dag stappe minibankkortet inn i postsprekken til minibanken. «Hva er det han gjør?» spurte vi hverandre. Men det skulle vise seg at det faktisk var den korrekte måten å åpne døren til minibanken. Da pengene var i boks, dro vi til en annen bensinstasjon, fylte bensin og dro videre på.

Ved Enare svingte vi endelig av mot Kirkenes. Vi ankom Solli utenfor Kirkenes klokken 0330. Det gjorde godt å endelig kunne ligge i en seng.Vennligst legg igjen en kommentar