Escape from everyday life !

Lexus Limo, Aarhus, pétanque og fullmåne

Dagen startet med en løpetur i nærområdet. Det vil si – den startet med en løpetur for Vidar og Lars. De har nemlig meldt seg på Stockholm Halvmarathon, og god form kommer ikke av seg selv. Løpeturen gikk ut til Øksenmøllevej og opp til Fuglslev. Deretter sørover langs Møllebækvej til Bækkevangen. Vi fulgte den tilbake til Øksenmøllevej og så hjem til sommerhuset. Totalt ble det fattige 6,5 kilometer. Lars hadde som mål å klare tre runder før han forlot Danmark. Altså tre runder i en smell.

ECDCEC58-53A8-41DF-A689-B5E820A8DCCB

Jentene hadde dekket på til frokost ute i hagen, og vi skjønner ikke hvorfor vi ikke har gjort dette tidligere. Frokost i hagen, gress mellom tærne og sol på blå himmel. Himmelsk.

IMG_2517

Planen for resten av dagen var Aarhus City og middag hos Jørn og Kirsti. Ettersom det allerede befant seg fire personer i bilen til Lars og Ingvild måtte vi finne vår egen bil. Etter noen undersøkelser fant vi flere bilutleiere på Aarhus Lufthavn, og fra Hertz leide vi en Lexus IS200. Egentlig skulle vi ha en liten bil, men Vidar glemte at utleiefirma opererer med maaange størrelser. Så i stedet for størrelse A (den minste størrelsen) endte vi opp med størrelse E. “Liten” er tydeligvis ikke den minste størrelsen i utleieverdenen.

Med vår Lexus Limo raste vi innover til Aarhus sentrum på flotte motorveier. Der har Norge noe å lære. Vi hadde ingen tidligere erfaring med Aarhus, så vi satset på at Lars visste hvor han skulle. Da han svingte inn på Bruun’s Galleri ante vi ulve i mosen, og fryktet timer med trasking på et kjøpesenter.

IMG_2523

IMG_2524

IMG_2525

Heldigvis skulle vi bare kikke etter sko til Hermine, så etter tre kvarter forlot vi kjøpesenteret. Uten nye sko.

Vi ruslet nedover Strøget i et bedagelig tempo. Inn og ut av ulike butikker inntil vi begynte å bli sultne. Vi bestemte oss for å prøve Salling Bistro, men ettersom kundegruppen er 90+ snudde vi innenfor dørene. Vi fortsatte derfor til Sankt Clemens Bro og Aarhus Å. Vi fant et ledig bord langs elven på Café Römer, hvor vi spiste noen digge smørrebrød.

IMG_4698

IMG_2531

IMG_2529

IMG_4697

IMG_4702

IMG_4709

IMG_2535

IMG_2540

Hermine er som alle andre småjenter, og da hun ikke fikk sitte der hun selv ville gikk hun til full krig mot foreldrene. Dermed forlot hun demonstrativt caféen. Etter en kjapp leksjon fra mamma om konsekvenser satte hun seg surt ned ved bordet. Pappa hadde “stjålet” fargeblyanter og tegnebøker fra Hertz, og med hver sin bok slo både Hermine og Aurora seg til ro rundt bordet.

IMG_0958

IMG_2548

Etter maten fortsatte vi opp til Lille Torv, Klostertorvet og over Store Torv. Deretter tilbake oppover Strøget hvor vi besøkte flere butikker. Marielle ble litt bekyremt for tiden ettersom vi skulle spiste middag klokken 1800. Det ville vi aldri rekke.

IMG_2557

IMG_4713

IMG_4717

IMG_4730

IMG_4806

2013-07-23 17.47.57

Vi rasket med oss en orkide og en milkshake på veien, og litt på overtid stoppet vi utenfor hos Jørn og Kirsti i Skæring.

IMG_2559

Jørn og Kirsti og Rita hadde dekket på et stort langbord med de herligste retter, og det ble riktig så trivelig i hagen med grillmat og god drikke. Da Jørn bød på øl svarte Vidar at han var designated driver. Jørn skjønte ikke svaret. Det var tross alt flere timer til vi skulle kjøre hjem. Så det ble en øl til maten.

IMG_2565

IMG_2562

IMG_2570

IMG_2689

Etter middagen var det tid for konkurranse: guttene mot jentene – i pétanque. Det er ikke all verden som skal til for å vekke et konkurranseinstinkt, og målebåndet måtte frem mer enn en gang. Det var ikke alltid det hjelp heller da man var uenig i målemetoden.

IMG_2711

IMG_2717

IMG_0972

IMG_2722

IMG_2726

IMG_6189

2013-07-23 21.59.47

Etter kampen ruslet vi ned til Skæring Strand på fullmånejakt. Det ble utfordret til bading, men vannet var langt fra badevarmt. Så vi nøyde oss med å vasse i strandkanten.

IMG_2768

IMG_2787

IMG_2793

IMG_2831

IMG_2849

IMG_2835

IMG_2853

Tilbake hos Jørn og Kirsti pakket vi kidsa inn i bilen og satte kursen hjem til sommerhuset. Klokken var langt over midnatt og samtlige var på overtid av leggetiden. Vi voksne ble imidlertid sittende oppe litt lengre for å nyte noen glass med 25 kroners-vinen Molino.1 thought on “Lexus Limo, Aarhus, pétanque og fullmåne”

Vennligst legg igjen en kommentar