Escape from everyday life !

Strandliv og monster-is

Verdens største sandslott er over 11 meter høyt. 1500 mennesker brukte 2500 arbeidstimer og 725 tonn sand.

Etter en sen start på dagen pakket vi ned for strandliv, og klokken halv ett befant vi oss på Handrup Strand utenfor Ebeltoft.

IMG_2903

IMG_2904

IMG_2981

IMG_2871

IMG_2886

IMG_2923

Det blåste godt på stranden, men ettersom solen stekte fra blå himmel gjorde det ingenting. Selvfølgelig måtte vi sjekke ut vanntemperaturen, og naturlig nok ble det Vidar og Lars sin oppgave. Vannet var ikke spesielt varmt, men heller ikke veldig kaldt.

IMG_2881

Det er begrenset hvor lenge Vidar gidder å ligge i solen, og denne dagen lå han i nøyaktig to sekunder. Så i stedet tok han med seg spade og bøtte og begynte å bygge et sandslott. Kort tid etter kom også Hermine og Aurora og Marielle. Noen bygget slottet mens andre samlet pynt.

IMG_2937

Da slottet var ferdig ville også Hermine ha et slott. Men hun ville ikke bygge det selv. Det nye slottet skulle være nøyaktig likt det som onkel bygde, og det var onkel som skulle bygge det. Etter litt prøving og feiling inngikk vi følgende avtale: onkel fylte bøtten med sand og Hermine plasserte innholdet slik at det til slutt ble et slott. Aurora ville også hjelpe til. Søskenparet endte opp i et “The Creator & The Destroyer”-forhold. Gjett hvem som var hvem?

IMG_2929

IMG_2962

IMG_2978

IMG_2973

Vi hadde avtalt å hente Rita, så mens vi kjørte inn til Skæring forflyttet de andre seg fra stranden og inn i Ebeltoft sentrum.

IMG_3027

IMG_2984

IMG_2986

IMG_2987

Tilbake i Ebeltoft fant vi de andre i gågaten og sammen ruslet vi til Kræmmerhuset for lunch/middag.

DSC_1397

DSC_1396

Maten smakte fortreffelig og vi kronet verket med monsterstor is. Hermine ville ha en isvaffel med fire iskuler (nøyaktig slik reklamebildet på veggen viste), Marielle ville ha en isvaffel med to iskuler, softis, syltetøy, guf og en flødebolle og Rita fikk en med to iskuler, guf, syltetøy og flødebolle. Jeezes !!

DSC_1398

IMG_2999

Guf? Hva guf er?:
3 eggehviter
½ kopp vann
250 g sukker

1. Eggehviten piskes stiv
2. Vann og sukker kokes godt til sukkeret er smeltet
3. Sukkervannet helles (varmt) over eggehviten
4. Massen piskes godt i ca ½ time

Smakstilsettes med rom-essens og fruktfarve

Vidar og Marielle fortsatte bortover gågaten (Adelgade), mens de andre ruslet ned til føtex. Alle butikkene i gågaten holdt på å stenge og kun et fåtall puber og cafeer holdt åpent til klokken 2200. Vi hadde opprinnelig tenkt å gå ut i Ebeltoft denne kvelden, men la planene på is da vi oppdaget at det meste stengte tidlig.

IMG_3006

IMG_3010

IMG_3005

IMG_3021

IMG_3024

IMG_3033

IMG_3035

Før vi kjørte hjem stoppet vi på stranden hvor vi gjennomførte en photoshoot av jentene. Vidar og Lars benyttet tiden til å jakte kjempekrabber. Den dukket opp da vi minst ventet det. Da den krøp over foten til Vidar var det som å høre ei lita jente hyle.

IMG_3239

IMG_3244

IMG_6211

IMG_3253

IMG_3272

IMG_3279

IMG_3286

IMG_3310

IMG_3321

På vei hjem stoppet vi for kornåkerbilder i Feldballe/Tåstrup og Tirstrup, og da en lita jente spurte om å få se bildene av kalkunen skjønte ikke Marielle noen ting. Jenta spurte først Vidar og Rita hva vi holdt på med. Vi svarte at vi tok bilder av kornåkeren. Hun hørte ordet kalkun.

2013-07-24 20.14.06-1

Da vi kom hjem til sommerhuset var kampen om å få ungene i seng i full gang. Hermine og Aurora hadde ingen planer om å sove, og det var to svette foreldre som kom ut på kjøkkenet etter et par timer. Det var trolig ikke søvdyssende at Vidar, Marielle og Rita kastet terningene “noe hardt” i Yatzy på kjøkkenet heller.Vennligst legg igjen en kommentar