Escape from everyday life !

Ingen unnslapp vannets vrede

Vi våknet av herlige barnelyder i form av en uendelig lang rekke av “Mamma! Mamma! Mamma! Mamma!” fra Aurora. Kun avbrutt av hysjelyder fra mammaen.

Ettersom det var ordentlig sommer i Danmark var det bare å slenge på seg en shorts eller bikini – alt avhengig av kjønn. Det hadde vært grusomt varmt på soverommet i løpet av natten, men vi kunne ikke klage. Da vi forlot Narvik plaskregnet det.

IMG_4635

Er det vanskelig med disse store avanserte puslespillene?

Hermine og Aurora tok etter hvert med seg onkel Vidar på en ekspedisjon i hagen. Deretter fikk han hilse på naboen, som også heter Jørn. Hermine og Aurora dro nemlig med onkel over til naboen og inn i lekehytten.

IMG_4644

Som vanlig var den voksne nordmannen skeptisk, men det viste seg at Jørn var en svært hyggelig mann. Han hadde vært barnevakt for barna mens foreldrene koste seg på Verdensballetten i DanmarkMøllerup Gods noen dager tidligere. Heldigvis snakket Jørn “bokmål”-dansk.

Vidar har aldri vært i Danmark, hvis man ser bort fra danskebåten og en dag i Aalborg med gutta. Derfor skjønner han heller ikke dansk. Ikke når de snakker dialekt-dansk i alle fall.

Etter frokost fikk vi en omvisning av eiendommen. Jørn og Kirsti har et fantastisk drivhus med blant annet tomater, agurk og vindruer. I hagen finner man et utekjøkken og en grill. I boden står noen sykler. Stedet er helt nydelig.

IMG_4640

IMG_4642

IMG_4647

IMG_4650

IMG_4652

IMG_4653

IMG_4646

IMG_2481

IMG_2479

I forbindelse med vanning av blomster og fylling av badebasseng oppdaget Hermine og Aurora at vannslangen kunne brukes til mer enn vanning av blomster*. Dermed oppsto en flere timer lang vannkrig. Ingen unnslapp vannets vrede. Hermine styrte spillet slik hun ville og en vakker dag blir hun en flott regissør. “Krigen” fikk imidlertid en naturlig stopp da leken plutselig snudde og vannkrigeren ble vannofferet.

*Egentlig var det bestemor Rita som lurte barna inn i en kampen.

IMG_4656

IMG_4662

IMG_4666

IMG_4670

IMG_4671

IMG_4674

IMG_2424

IMG_2429

IMG_2433

IMG_2438

IMG_2442

IMG_2456

IMG_2460

IMG_2465

IMG_6172

IMG_4678

Kirsti og Jørn kom innom for middag og da valgte vi selvfølgelig å grille. Danske priser er fantastiske og for en billig penge fylte vi grillen med roastbeef, svinefilet, biffer og “ventepølser”. Ventepølsene forsvant under grillingen sammen med noen kalde øl.

IMG_4681

Sammen med kjøttet fylte vi bordet med asparges, sopp, salater og andre godsaker – og god drikke. Ettersom en av grunnene til at vi reiser er mat og drikke var dette helt perfekt. Sol, sommer, god mat og drikke sammen med venner og familie. Idyll.

IMG_2485

IMG_2486

Idyllen ble (kortvarig) avbrutt av et snikangrep fra Hermine. I løpet av middagen hadde hun fylt opp det store vanngeværet og tømte det mot pappa Lars. Vannkrigen var offisielt igang igjen. Aurora ville ikke være dårligere, så onkel lærte henne å fylle det lille vanngeværet på egen hånd. Populært. Både Hermine og Aurora endte opp i badebassenget til slutt. Aurora iført kjole og bleie.

IMG_4683

Jørn og Kirsti tok med seg Rita da de kjørte hjem, og det var da barna skjønte at kvelden var over. Latter og kos endte opp i en kamp for å få barna i seng.

Da stillheten senket seg fant vi frem to sykler fra boden. Jørn mente vi burde finne Gravlestien, en gammel nedlagt jernbane som i dag er omgjort til sykkelsti mellom Gravlev og Ebeltoft.

Vi hadde litt problemer med å komme oss ut av boligfeltet ettersom ingen av oss visste hvilken retning Ebeltoft lå. Vi hadde et kart men det var ikke detaljert nok. Etter å ha snakket med en forbipasserende og fått bekreftet en del posisjoner på kartet fant vi endelig stien.

IMG_2502

IMG_2505

Etter et par kilometer passerte vi Ree Park, hvor vi kom i nærkontakt med en rugende struts, noen gnuer og flere antiloper.

2013-07-22 21.11.34

Ettersom Danmark ikke har midnattsol valgte vi etter hvert å snu. Ikke visste vi hvor langt det var inn til Ebeltoft, eller hvor lenge Ebeltoft hadde åpent. Ikke hadde vi lys på syklene heller. Tilbake i sommerhuset delte vi alle noen flasker Molino før vi køyet.

IMG_4691

 1 thought on “Ingen unnslapp vannets vrede”

Vennligst legg igjen en kommentar