Escape from everyday life !

Denmark, here we come

airport_cartoon_2

Vi kunne ha fått en dårlig start på turen da Vidar ikke kom seg hjem i rett tid fra nattevakten. Heldigvis hadde han pakket det meste i forkant, og takket være “yes”-kolleger kom han seg hjem tidsnok.

Sammen med Marielle sin mamma, Rita, tok vi bussen til Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes. Halvannen time senere kunne vi tusle inn på den internasjonale terminalen på Oslo Lufthavn, Gardermoen.

DSC_1382

IMG_4623

2013-07-21 12.29.39

Det store spørsmålet var hvordan vi skulle slå ihjel syv (!!) timer på flyplassen?

Ettersom vi skulle fly til et billigere og sydligere land var det ingen hensikt å kjøpe Mariusgensere, Melkesjokolade og cognac på taxfreebutikken. Derimot kjøpte vi et gigantisk kinderegg til Hermine og Aurora.

Det finnes flere aktiviteter på utsiden av flyplassen, så som Oslo, Lillestrøm og et og annet lokalt museum. Men vi kom oss ikke ut av terminalen igjen. Vi var stuck. Forhåpentligvis ikke like stuck som Tom Hanks.

2013-07-21 13.49.56

Derfor gjorde vi det nest mest fornuftige, nemlig å spise. Strengt tatt ville det mest fornuftige for Vidar ha vært søvn. Men av en eller annen grunn fikk han ikke til å sove.

Vi ble sittende på O’Learys et par timer. De har ganske gode burgere der. I tillegg smakte pilsen fortreffelig. Og de har bedre sitteplasser enn resten av flyplassen. Og stikkontakter.

DSC_1386

Vi fant noen ledige seter ved siden av gaten og ventetiden begynte. Etter mange forsøk på å sove, noen sider av en bok, en film på datamaskinen og noen store Ben & Jerry’s var det endelig vår tur til å fly. Denmark, here we come.

DSC_1387

Vi ble hentet av Lars, samboeren til Marielle sin søster Ingvild, på Billund Airport. Det gjensto fortsatt halvannen time kjøretid til sommerhuset i Ebeltoft. Sommerhuset tilhører Marielle og Ingvild sin tante Kirsti og onkel Jørn.

Vi kom frem klokken 2305, og det gjensto fortsatt 55 minutter av Ingvild sin bursdag. Hun hadde dekket på kjøkkenbordet med de herligste tapasrettene, og vi satt og koste oss med god mat og vin i flere timer.

IMG_4632

Ingvild og Lars hadde bodd i sommerhuset noen dager allerede og dermed gjort seg kjent med de lokale butikkene. Blant annet hadde de funnet føtex og et supert tilbud på vinen Molino Loco Tinto.

DSC_1395Vennligst legg igjen en kommentar