Men halen ble liggende igjen på golvet å vri seg

Idag valgte flere av oss å ikke bli med på en båttur for å se på fulger vi allerede hadde sett hele uken. Så vi forsøkte å sove lenge, men av gammel vane våknet Marielle klokken 0700. Vidar våknet en time senere og ytterligere en time senere sto vi opp, pakket og møtte Mathias, Laila, Vegar, Ida, Bente og Tor Willy til frokost. Mathias, Laila og oss var lei lyst brød og syltetøy, så vi bestilte oss omeletter. Ham and cheese og Farmers omelett. Det var utrolig gode omeletter.

Da de andre kom tilbake fra båtturen ble vi enige om å møtes ved bussen kvart på elleve. Det var desverre to damer, Lill og Siri, som ikke hadde fått med seg dette. Det ble selvsagt raskt organisert en leteaksjon (ansatte sprang rundt i alle retninger for å lete) og etter noen minutter fant de damene. Vi dro derfor ti minutter etter skjema. Vi kjørte i nesten to timer, kun avbrutt av et raskt stopp en bomullsplantasje.

Den siste overnattingen på rundreisen skulle vi tilbringe i Kanilai på Sindola Safari Lodge. Denne campen kalles presidentcampen fordi den nåværende presidenten Yahya Jammeh er fra dette området. Vi sjekket inn og på rommene våre fant vi en stor seng, klesskap, kjøleskap, takvifte, aircondition, sminkespeil, bord og stoler, og ikke minst; et toalett med dør (og ikke bare et forheng). Det var fortsatt bare kaldt vann i dusjen, men det hadde for så vidt blitt en vane.

Mens vi satt på rommet kom plutselig Vegard og banket på. Han hadde vært innom hos Bente og Tor Willy etter at Bente hadde fått turens største sjokk. Hun hadde hørt en merkelig lyd i airconditionet og plutselig hadde det kommet ut en firfirsle med bare tre føtter og uten hale. Foten og halen kom ut etterpå. Firfirslen, som levde ”i beste velgående”, sprang under kjøleskapet. Tor Willy var ute og hentet en gartner som kom inn og spiddet firfirslen med kniven sin og tok den med seg. Men halen ble liggende igjen på golvet å vri seg. Det var denne Vegard kom inn til oss med. Den sprellet forferdelig lenge til å være uten kropp. Da vi ble lei av å se på halen, kastet Vegard den ut i blomsterbedet, og vi gikk alle og gjorde oss klare til lunsj. Da vi forlot rommene sprellet halen ennå. Den må ha levd videre i minst ti minutter.

Til lunsj fikk vi faktisk en meny å velge fra! Vi hadde riktignok bare to valgmuligheter per rett, men det var likevel valgmuligheter. Til forrett kunne vi velge mellom tunfisksalat eller løksuppe. Vi valgte begge løksuppen. Til hovedrett fikk vi velge mellom lammeskulder (Vidar tok denne) og reker i tomatsaus (Marielle valgte denne). Til dessert fikk vi velge mellom frukt i sirup eller crepes med sjokoladesaus (vi valgte pannekakene). Det eneste minuset med stedet var at vi også her klarte å drikke opp alle de kalde JulBrew’ene. Heldigvis greide de å skaffe flere kalde til middagen. Utrolig godt øl!

Resten av ettermiddagen brukte vi ved bassenget. Vi solte oss, badet og koste oss maks. Noen valgte å dra på gåtur til Kanilai, men de fleste av oss hadde lyst å dusje og slappe av. Til middag fikk vi soppsuppe, 3 forskjellige typer salater med tre forskjellige typer dressinger, brød og smør, chicken yassa med ris, fisk og gratinert spaghetti med saus. Til dessert var det vannmelon og ananas. Det var, til en forandring, masse mat og nok kaldt øl. Vi ble sittende å prate og drikke utover kvelden, men som vanlig sovnet vi relativt tidlig.Vennligst legg igjen en kommentar