Eksosanlegget hadde løsnet, men det hadde han festet ved hjelp av en stålvaier og en barnesko!

Marielle våknet da strømmen ble slått av mellom klokken 2300 og midnatt. To timer senere våknet vi begge og måtte på do. Enda godt vi hadde stearinlys. Fyrstikkene vi hadde fått utdelt var ordentlig svovelstikker og luktet helt forferdelig når vi brukte de. Vidar sovnet fort igjen etter dobesøket mens Marielle ble liggende våken. Hun var sikker på at hun hørte firfirslene tasset rundt på veggene rundt seg. Hun reiste seg opp i sengen, slo hodeputen alt hun klarte ned i sengen. Etter det ble alt stille.

Klokken 0700 ble vi vekket av banking på ståldøren vår. Strømmen hadde vært på siden klokken 0600, men akkurat da Marielle gikk på do for å tisse ble strømmen slått av igjen. Dermed måtte hun frem med stearinlyset igjen. Til frokost fikk vi nystekt brød med syltetøy og nugatti (med peanøttsmak). Det ble veldig populært i gjengen.

Etter frokost ble vi delt inn i to grupper. Siden vi allerede hadde delt oss selv inn i to naturlige grupper, ”de unge” og ”de eldre”, var ikke det noe problem. Vår gruppe bestod av Vegard, Ida, Mathias, Laila, Nina, Linda, kjæresten til Musa, Marianne og oss. Vi dro ut på båtsafari på Gambiaelven med Colvin, mens de andre dro på trucksafari med noen lokale guider. Det var utrolig koselig å tøffe rundt i en liten båt og se på fugler, bavianer, Pippi Langstrømpe-aper, varaner og ikke minst krokodiller og flodhester. Vi ble imponert over båtføreren og Colvins evne til å se dyr. For eksempel hadde vi vansker med å se varaner selv på få meters avstand, mens Colvin og båtføreren hadde sett de lenge før vi gjorde det. Vi vet ikke hvor mange krokodiller vi så, men det var såpass mange at etter denne turen var ikke krokodiller like kult lengre. Det var mange mellomstore og små, men vi fikk sett en som var skikkelig stor. Det var selvsagt helt på slutten av turen og bare 100 meter fra utgangspunktet. Vi fikk også sett flodhester. Lekne, små rakkere. Da vi nærmet oss dem ble de selvsagt redde og dukket under vann. Vi ventet og ventet, men de dukket ikke opp så lenge vi oppholdt oss i nærheten. Men så fort vi hadde tøffet 50 meter unna dukket de opp for å sjekke hva vi ville. De fulgte til og med etter båten et stykke. På returen skjedde det akkurat det samme. Men til tross for at vi ikke var like nær de som vi var krokodillene og varanene, fikk vi i allefall oppleve ville flodhester.

Etter båtturen hadde vi en kjempeinteressant tur i området rundt hotellet med Colvin. Han fortalte oss om flora og fauna, om historie og om dyrene vi så mens vi gikk rundt på stiene i skogen ved hyttene. Det var disse stiene som dyrene brukte da de gikk mellom vannet og beiteområdene, så de var derfor ikke laget av mennesker. Det var på en slik sti vi nesten tråkket i løvepoop. En annen ting vi lærte var at det finnes jentepalmer og guttepalmer. Det er jentepalmene som bærer frukt og blomster naturlig nok. På gåturen så vi antiloper (skriftantiloper og vannbukker), vortesvin og bavianer. Det var morsomt selv om vi hadde sett disse dyrene tidligere. Colvin var en fantastisk guide og vi hadde alle sammen lært masse. Da vi kom tilbake til hotellet drakk vi brus mens vi ventet på at de andre skulle komme tilbake fra trucksafarien. De hadde for øvrig sett omtrent de samme dyrene som vi, men i tillegg en sjakal.

Da de andre kom spiste vi lunsj. Forretten var salat med dressing, hovedretten var chicken yassa og ris (som er så utrolig godt!) og til dessert var det en skive med papaya. Trikset var å ha litt ferskpresset lime over papayaen. Limen gir papayaen en utrolig frisk og god smak.

Klokken 1500 dro vi ut på tucksafari og den andre gruppen dro på tur med Colvin. Vi så de samme dyrene som på båtsafarien, men i tillegg fikk vi se en gepard i et stort bur ute i skogen. Den hadde blitt funnet som liten og noen hadde tatt vare på den. Dersom den ble satt fri ville den ikke ha overlevd. Men samtidig hadde den det bedre i buret enn den ville hatt det noen andre plasser i Senegal. Den hadde akkurat fått middagen servert da vi var der, så den var overhodet ikke interessert i oss. Mot slutten av turen gikk vi over en hengebru. Det var litt skummelt men utrolig morsomt. Noen av vaierene var ødelagte og brua var litt skjev her og der men absolutt morsomt. Dessuten manglet flere av plankene. (Kommentar fra Vidar: litt som i Indiana Jones and the Temple of Doom). Da vi hadde kommet tilbake over brua viste det seg at en lokaltaxi med to turister hadde problemer med bilen. Alle guttene gjorde sitt beste for å prøve å rulle bilen i gang uten at det hjalp. Det viste seg at det var dårlig connection mellom klemmene og batteriet. Bilen var utrustet med diverse nødvendigheter i tilfelle krise, så han beroliget passasjerene med at dette ikke var noe problem. Sjåføren festet litt ståltråd og sølvpapir rundt polene og plutselig startet bilen. Eksosanlegget hadde løsnet, men det hadde han festet ved hjelp av en stålvaier og en barnesko!. Da vi kom tilbake til hotellet var samtlige svært klare for en dusj. Etter tre timer i en åpen truck hadde vi sand og støv over alt! Vi så skikkelig sydenbrune ut men etter en dusj var vi alle like bleke igjen.

Middagen var igjen helt fantastisk. Til forrett hadde vi salat med dressing. Hovedretten bestod av kokt oksekjøtt med gulrøtter, kålrabi, løk og hvite bønner (utrolig godt). Desserten var fruktcoctail av vannmelon, ananas, papaya og lake. Vi delte en flaske vin: Le Pichet Rouge. Vinen er laget i Dakar og var veldig god. Etter mat gikk de aller fleste å la seg. Vi skulle tross alt opp forferdelig tidlig neste dag, så det var like greit å pakke ferdig før vi sovnet.Vennligst legg igjen en kommentar