Escape from everyday life !

To kopper gresk kaffe

Vi landet på Heathrow kl 1200 og ettersom vi ikke var totalt fremmed med byen kom vi oss inn til Bayswater relativt greit. Vi hadde litt problemer på Earls Court ettersom skiltene var misvisende. Men Marielle klarte å finne riktig retning.

To timer etter at vi landet på britisk jord sjekket vi inn på London House Hotel. Mye har forandret seg (til det bedre) når det kommer til standard på hotellene i Bayswater. Vi kunne konstatere at “garden view” var på plass via et lite vindu.

Vi spiste en god suppe m/brød til lunch på Pret a Manger før vi ruslet inn i Kensington Gardens. Utenfor Royal Albert Hall fant vi en statue av Buddha. Vi skjønte ikke hvorfor den sto der. Statuen er for øvrig kjent som The Albert Memorial.

I etterkant fant vi ut at det slett ikke var en statue av Buddha, men av Prince Albert.

“C-Curve 2007” av Anish Kapoor
The Albert Memorial i Kensington Gardens
The Albert Memorial i Kensington Gardens

Vi hadde en avtale med Matt (som Vidar ble kjent med i Sør-Amerika)  på puben The Hoop & Toy. Vi var tidlig ute og dermed ble det helt naturlig at vi ventet med en pils hver. Matt avsto fra å drikke ettersom han lå i hardtrening til London Halvmarathon. Han hadde en date med et par løpesko senere på kvelden. Kjæresten Kelly var for øvrig gravid så han kunne ikke bli lenge. Han skulle for øvrig undersøke om de kunne være med oss til Camden to dager senere.

Lave trær i Exhibition Road
Lave trær i Exhibition Road

Etter Hoop & Toy vandret vi inn i Hyde Park hvor Marielle oppdaget svaner. Marielle elsker svaner. Svaner skal derfor fotograferes. Alltid. Dessverre ville de verken fly eller flakse. Vi hadde uansett glemt å benytte fasilitetene på puben og måtte på jakt etter et toalett.

Vi fant et utedo i parken og ruslet videre til Speakers’ Corner. Vi fant ingen eske å stå på så vi fortsatte til Marble Arch.

Marble Arch

"Jelly Baby Family 2010" av Mauro Perucchetti
“Jelly Baby Family 2010” av Mauro Perucchetti
"Marwari" av Nic Fiddian Green
“Marwari” av Nic Fiddian Green

Etter noen fotografiske øyeblikk fortsatte vi videre til Primark, men det ble Vidar som shoppet og ikke Marielle. Hver gang Marielle skal shoppe er det alltid Vidar som finner noe til seg. Marielle mente imidlertid vi måtte tilbake når hun kom i shoppingmodus.

Etter shoppingen tok vi undergrunnsbanen tilbake til Queensway. Vi handlet inn frukt og vann på Spar og shampoo Tesco. Shampoo var for øvrig ikke det enkleste å finne.

Etter å ha lagt fra oss tingene på rommet gikk vi til Aphrodites Taverna. På vei dit passerte vi en hage og Marielle var sikker på at det var hagen som Hugh Grant og Julia Roberts var i. I filmen Notting Hill.

På Aphrodites delte vi en flaske gresk rødvin og testet ut kokkens favoritter. Fantastisk mat. En rar gresk dessert ble det også tid til. Og to kopper gresk kaffe. På spørsmål bad vi om medium sterkt kaffe. Den var tykk som olje og smaken var vanskelig å beskrive.

Etter middagen gikk vi tilbake til hotellet og det ble raskt stille på rom 402.Vennligst legg igjen en kommentar