Escape from everyday life !

Vi gjettet oss frem til de fleste dyrene

Vi våknet opp etter 11 timers søvn kl 0800, og vi hadde begge vært våkne flere ganger i løpet av natten (Kommentar fra Vidar: 11 timer i ett strekk er mye selv for meg). Vi hadde begge drømt om popcorn, og det viste seg å være på grunn av mye regn mot et metallbrett utenfor vinduet vårt. Marielle var våken flere ganger fordi hun egentlig var uthvilt, mens Vidar syntes madrassen var i hardeste laget. Han hadde også våknet midt på natten og trodde han hadde blitt blind. For da han åpnet øynene midt på natten så han absolutt ingen ting. Han begynte å engste seg helt til han oppdaget det røde standby-lyset på TVen, og først da skjønte han at det var ekstremt lite lys som slapp inn i rommet. Enda godt vi hadde TV på rommet.

Etter en dusj (fantastisk dusj med masse vann og høyt trykk) bestemte vi oss for å innta frokosten på hotellet. Vi fikk etter hvert tildelt et bord (vi kom inn i restauranten fra feil ende), og det var en stor buffé som vi kunne velge fra. Brød, diverse donuts og kaker, masse pålegg, egg og bacon, tapas, frukt og bær, og ikke minst rød- og hvitvin og cava! Kaffen var også veldig sterk og smaksrik, selv med melk i.

Rødvin til frokost blir ikke feil

Etter frokost gikk vi bort på Les Glories hvor Marielle handlet masse! Vidar handlet også litt. Da vi skulle inn på matsenteret for å handle inn litt drikke måtte alle handleposene forsegles med plast, men av en eller annen merkelig grunn slapp skulderbagen til Vidar og vesken til Marielle forsegling?

Etter å ha lagt fra oss handleposene på hotellet tok vi metroen til Placa de Catalunya og El Corte Ingles, som viste seg å være en enorm skuffelse. Marielle handlet kun inn en tøff t-skjorte/jakke/genser. Vi satte oss på benken midt på Catalunyaen og kikket på alle turistene som tok bilder overalt. Det krydde av duer her også, og “alle” turistene ble selvfølgelig lurt av selgere til å holde duene og mate de. Vi lekte også litt dukketeater med en stor feit due som var på sjekkern.

Vi ruslet videre nedover La Rambla som også viste seg å være en stor skuffelse. Masse folk, lite oversiktelig, dyrt og en haug med folk som ville lure oss for penger.

Vi gikk innom La Boqueira som ligger i en sidegate og kjøpte oss fruktjuice. Den Marielle kjøpte var ikke så god som Vidar sin, som var kjempedeilig. Derfor lurte Vidar på om ikke vi kunne bytte, og det hadde ikke Marielle noe i mot.

Vi gikk også innom RossiniPlaca Reial og kjøpte oss en god og forfriskende Mojito (som kom med brun sprit). Yummy!

Placa Reial

Etter den ruslet vi videre innover Barri Gothic helt til Marielle følte sånn passe ubehag da vi kom til områder som virket lite turistvennlig. Vi stoppet etter hvert på Evinia og spise en “Spansk tallerken” med tapas; som besto av soltørkede tomater, sorte og grønne oliven, artisjokker, grønne chilli og fylte tomater, samt to glass med cava.

Da middgagstiden nærmet seg (ca kl 1930) ruslet vi over til El Raval og fant etter hvert en koselig restaurant, Nou Miño, som serverte middag (Kommentar fra Vidar: For før kl 21 finnes ingen restauranter som serverer middag – bare tapas!). Der bestilte vi Parrillada Carne og Servicio de Pan. Parrillada var en rett som besto av mange ulike kjøtttyper og litt pommes frites. Servicio de Pan var brød som kom med en helt fantastisk olje/krydderblanding. Sammen med dette bestilte Marielle seg en Jarra de 0,50L (øl) og Vidar en Quilmes (argentinsk øl). Vi gjettet oss frem til de fleste dyrene, men de vi var usikre på turte vi ikke spørre hva var. Derimot spurte vi om hvor mye kjøtt de hadde servert oss, og det var 1,2 kg!! Ganske så mette dro vi hjemmover.

Vi stoppet ved en L’Occtaine-butikk og kjøpte inn noe badeskum/såpe og noe barberkrem til Vidar. Da vi kom hjem til hotellet ble det tid til et lite bad før Marielle sovnet varm og god på sengen. Denne kvelden måtte Vidar slokke lyset, for Marielle sovnet med en gang.Vennligst legg igjen en kommentar