Escape from everyday life !

En hel euro til en fattig mann i nystrøket dress

Vi fikk en time søvn før vi måtte kjøre til Moss Lufthavn Rygge. Vi var rimelig trøtte da vi kjørte avgårde, og klokken var fire på natten. Hvem i all verden sin idé var det å ha våkennatt? En banan og et halvt glass død Solo senere var vi på vei.

Vi unngikk det verste av rushtrafikken i Osloområdet og ankom Rygge ca kl 0745, og vi lengtet begge etter noen få timer med søvn på flyet. Det var enda en time til flyet skulle gå, så vi benyttet tiden til å leke oss litt i barneavdelingen og leke dukketeater med flyteknikere og bagasjelempere. Vi spiste et par brødskiver før vi gikk ombord i flyet som de to siste.

Tidsfordriv

Det skulle vise seg at søvn ikke lot seg gjennomføre på grunn av høylytte kids fulle av koffein. Kids burde kjøre buss og ikke plage oss som vil sove på flyet. Etter tre timer og noen minutter (ca 9227 liter drivstoff) landet vi i Barcelona. Marielle loset oss frem til riktig bagasjebånd, men det kom ingen bagasje. Etter et par – tre kofferter stoppet all tilførsel av norske taxfreevarer og bermudashortser. Det var vistnok siesta eller noe sånt. 20 minutter senere kom resten av baggasjen vår og jakten på en minibank var i gang. Ti minuttere senere var vi loaded med euro og enda ti minutter senere satt vi på en Aerobus på vei inn til Placa de Catalunya.

Vi lokaliserte lett en metrostasjon og fant ut hvilken vei vi måtte kjøre. Som den hjelpsomme mannen Vidar er, gav han bort en hel euro til en fattig mann i nystrøket dress som manglet litt penger til kollektivbilletten sin. Tre stopp senere observerte vi Barcelonas største fallossymbol, og da selvfølgelig hotell Silken Diagonal Barcelona i samme slengen. 6 etasjer senere gikk vi inn i et fantasktisk flott og moderne rom som skulle være vår lille hule de neste dagene.

Torre Agbar

Etter å ha slappet av litt og pakket delvis ut var det tid for en undersøkelse av hotellet. En flott takterrasse i 10. etasje med basseng, samt restaurant og to barer i 1. etasje.

Vi tok metroen til Arc de Triomf og ruslet litt i Parc de l’Estació del Nord før vi fant oss en koselig fortauscafe,Trole, hvor vi spiste en hamburger i baguette og en kald halvliter i skikkelig frossent glass!

Arc de Triomf

Etter å ha kikket på livet og folkene ruslet vi videre nedover Passeig Lluís Companys hvor vi ble stående å se på noen oldinger som spilte Petanque, og noen andre som spilte kort.

Rundt omkring i bryen sto det masse bysykler som lokalbefolkningen kunne benytte, men vi ville også prøve disse. Men da måtte vi ha fikset på det på internet før vi reiste til Spania. Vi ruslet videre ned Passeig Lluís Companys og inn i Parc de la Ciutadella. Derifra videre bortover til Av. Marqués de l’Argentera til La Barceloneta. Vi begynte å bli slitne og bestemte oss for heller å slappe av på hotellet. Vi tok metroen til Ciutadella Vila Olimpica, hvor vi hadde litt trøbbel med å lokalisere videre transport til hotellet. En trikk førte oss videre til Glories hvor vi fant frem til kjøpesenteret Les Glories som ligger vis-a-vis hotellet vårt. Et digert kjøpesenter hvor vi handlet inn sjokkis, pottis og coca colis som vi slukte på hotellrommet foran spanske TV-show på glanekassa.

Ninja
Ninja

Marielle slukket lyset kl 2045.Vennligst legg igjen en kommentar