En stor koloni av giftige kråkeboller

Etter frokost leide vi en moped i Haad Salad «sentrum» og satte kursen sørover langs «kystriksveien». Vi passerte andre små «sentrum» i tilknytning til strendene Haad Yao, Haad Son, Chao Phao og Sri Thanu, og vi fikk en ny positiv oppfatning av atmosfæren på øya. En haug med små koselige restauranter og butikker langs hele kysten.

Haad Salad Beach
Haad Salad Beach

IMG_7581

Downtown Haad Salad
Downtown Haad Salad

IMG_7586

Vi fant det lokale Wipeout-anlegget men ble kraftig skuffet. Det var lite og virket ikke spesielt spennende.

IMG_7587

Så vi fortsatte videre til Thong Sala hvor vi blant annet kjøpte chili og bacon crisp. Vi slappet av med en pils på Beck’s Beer Bar før vi satte kursen nordover igjen. Også denne gangen langs kystriksveien.

IMG_7590

IMG_7592

IMG_7595

IMG_7735

IMG_7604

IMG_7610

Thong Sala

IMG_7616

IMG_7635

IMG_7660

IMG_7684

IMG_7662

Vi stoppet og spiste lunch på Sabuy Tong Restaurant på Sri Thanu Beach. De grillet kylling og gris i veikanten og det luktet fantastisk godt. Restauranten besto av en liten hytte og noen bambusbord langs med veien. Ganske basic altså. Men maten var nydelig. Sammen med litt spicy agurksalat og litt sticky rice ble det et fantastisk måltid. So simple and so delicious.

IMG_7726

IMG_7724

Etter lunchen kjørte vi ut til Mae Haad Beach som skal være en av de fineste på øya. Vi syntes ikke den var mer nydelig enn de andre strendene i Thailand.

IMG_7745

Etter å ha levert fra oss mopeden lånte vi maske og snorkel på hotellet. Dessverre har ikke hotellet tatt vare på utstyret og det lå utsatt for både vær og vind. Dermed kom det vann inn i maskene på grunn av hard gummi. Det var ikke slik at det kom en og en dråpe vann inn. Det fosset inn. Marielle fikk en maske som var relativt tett, mens Vidar måtte lete blandt en haug med dårlige masker. Til slutt fant han en bortgjemt barnemaske han trykket over øyne og nese.

Vi fikk vite at det var et korallrev 150 meter fra land. Vi måtte på utsiden av korallrevet ettersom vannet inne i «lagunen» var for grumsete.  Det fantes dessuten ingen fisk på innsiden. For å komme på utsiden måtte vi svømme gjennom en kanal som båtene brukte.

Angivelig skal denne stranden være den beste for snorkling og dykking på Koh Phangan, men da kan ikke vi ha funnet den riktige plassen. For vi fant ingen spennende fisker på utsiden heller. Dessuten var sikten like dårlig på utsiden som på innsiden av korallrevet.

DSCN6124

Noen som mangler en hjerne?
Noen som mangler en hjerne?

DSCN6139

I skuffelse snudde vi og svømte inn mot land. Vi ble imidlertid overrasket av lavvannet og holdt på å svømme rett inn i en stor koloni av giftige kråkeboller. Det vil si, vi trodde kråkebollene var de mest giftige av alle giftige havdyr. Marielle var sekunder fra full panikk da det kom vann inn i masken samtidig som kråkebollene gjorde seg klare til angrep.

DSCN6152

Noen dager tidligere så vi et annet par tråkke på noe i vannet mens de snorklet. Vi trodde de hadde tråkket på kråkebollene, for noen av de hotellansatte bisto med en eller annen form for førstehjelp på føttene til jenta i paret.

Derfor var vi ekstra nervøse da avstanden mellom oss og kråkebollene brøt intimsonen i lavvannet på vei inn mot stranden.

Nå viser seg imidlertid at de ikke er mer giftig enn et biestikk !

Tilbake på land, i trygg avstand fra kråkebollene, lekte vi oss i bassenget og Marielle trente på å holde hodet under vann. Med maske og snorkel var det ingen utfordring ettersom hun ikke fikk vann i nesen. Hun hadde imidlertid litt problemer med å komme seg ned på bunn og bli der. Hun fløt opp som en dupp.

DSCN6162

DSCN6169

Da solen forsvant, og vi kjente at vannet stjal all kroppsvarmen, ruslet vi opp på rommet og tappet badekaret fullt med varmvann. Med en kald Singha i hånden kunne endelig mørket senke seg.

Denne ventet på oss på rommet vårt
Denne ventet på oss på rommet vårt

Middagen spiste vi på stranden utenfor hotellet. Vi valgte å gå for grillet kjøtt denne kvelden. Pretty good. Vi avsluttet kvelden med litt iskrem.

På vei oppover trappen til rommet stoppet plutselig Marielle opp, iverksatte et hyl og hoppet tre skritt tilbake. Et monster blokkerte veien !

Kan du se monsteret i trappen?
Kan du se monsteret i trappen?

IMG_77842 thoughts on “En stor koloni av giftige kråkeboller”

    • I følge Marielle var den alt annet enn søt. Det var minimum verdens giftigste frosk, og den kunne angripe når som helst. Trolig hadde den også flere venner som gjemte seg i buskene, klare til fellesangrep på kommando fra lederfrosken (den i trappen).

Vennligst legg igjen en kommentar