Solsengdronningen kjedet seg og var rastløs

Ingen hadde oss sovet spesielt godt i løpet av natten. Vidar fordi han ikke fikk puste / svelge og Marielle på grunn av en allergisk reaksjon på låret. Uviss årsak. I tillegg hadde våre tre italienske naboer rett over stiden hatt full fest til klokken 05:00.

Klokken 08:30 orket ikke Vidar mer og sørget for at vi fikk en solseng hver. Det var en ny flott dag å bli solbrent på. Vi lå og leste en times tid før vi spiste frokost.

DSCN6091
Ulike visdomsord på hver sukkerpakke

Etter frokost vekslet vi mellom å lese bok i solsengen og å lese bok i bassenget. Når leseånden først treffer Vidar så forlater den ikke før boken er ferdig. Vi hadde planlagt en tur med mopeden men som sagt; boken måtte leses ferdig først. Marielle, solsengdronningen, kjedet seg og var rastløs (!) Klokken 14:00 leste han de siste ordene i Trust Your Eyes av Linwood Barclay. Boken anbefales.

Vi kjørte først til Cafe 69 hvor vi nok en gang fikk servert nydelig mat. Dessverre var ikke Vivian der, men en like blid og hyggelig dame sørget for at vi fikk en flott opplevelse.

Dekorasjon på Cafe 69
Dekorasjon på Cafe 69

DSC_0835

IMG_7150

IMG_7154

IMG_7144

I morgen skal vi videre til Koh Phangan og vi måtte sørge for at fergeselskapet plukket oss opp på hotellet. Det gjør de nemlig hvis vi sier ifra på forhånd. Men det må man gjøre på fergekaien Mae Nam Pier helt nord på øya.

IMG_7155

2013-01-25 17.07.51

Foran i køen sto to fulle russere som enten ikke skjønte thaidamen eller ikke ville skjønne hennes forklaring. Hun snakket for øvrig perfekt engelsk. De skulle til Full Moon Party på Koh Phangan sammen med sine små barn. Jeezes! Hun sukket oppgitt da de gikk sin vei. Vidar smilte medfølende.

Etter at alt var fikset suste vi sørover og endte til slutt opp på Lamai Beach, og Grandmother and Grandfather Rocks (Hin Yai & Hin Ta). Like ved finnes The Rock Bar, ett fristed for alle hippier og hippie-wannabes. Lukten av hasjisj lå tykt over bukten.

The Hin Ta/Hin Yai legend is a tale of tragedy tinged with hope, as described on a signboard near the rocks: “A folklore of Samui Island tells the story of an old couple by the name of Ta Kreng (Grandpa Kreng) and Yai Riem (Grandma Riem) who lived with their son in the southern province of Nakhon Si Thammarat. Since their son had come of age, they felt that it was time he got married.

“One day they decided to sail to the neighbouring province of Prachuap Khiri Khan to ask for the hand of the daughter of a man named Ta Monglai. During their sea journey, their boat was seized by a storm. The old man and his wife were unable to swim ashore. They died at sea, turning into rocks as proof to the would-be bride’s parents of their true intentions. The rocks stand there to this day.”

Grandfather Rock / Hin Ta
Grandfather Rock / Hin Ta

IMG_7160

IMG_7158

DSCN6095

Vi klarte å kjøre feil på vei hjem og endte nesten opp ved Cafe 69 igjen. Men vi begynte å bli ganske drevne på venstrekjøring og det thailandske trafikkbildet så etter kort tid var vi tilbake i hjemlige trakter. Vi cruiset nedover Chaweng Beach Road men fant ingenting spennende. Vi slet litt med å finne veien hjem, ettersom gaten plutselig ble enveiskjørt, men det ordnet seg til slutt.

Tilbake på hotellet leverte vi inn mopeden og ruslet ned på stranden og Your Pace Restaurant. Vi rakk akkurat å få med oss slutten av flammeshowet.

IMG_7172

Vi satte oss ned og bestilte en pils og en pizza hver. En liten turistgutt dukket opp etter hvert og viste frem hva han hadde lært på flammeskolen. Etter at han hadde vist frem sine talenter, og sikret seg rikelig med «cool points» på YouFace, tuslet vi hjem sammen med alle de andre pensjonistene. I tissetøflene våre.

IMG_7206

IMG_7186Vennligst legg igjen en kommentar