Det gjenstod smertefulle 59 minutter og 56 sekunder

Bungalow C07 viste seg å være like stille som C08 til tross for at det var mulig å gå inn til naboen. Det var faktisk (!) Vidar som våknet først og allerede før klokken 0800 hadde han sikret oss to solsenger ved bassenget. Det var overskyet og fare for regn, men værmeldingen meldte sol, sol og enda mer sol utover formiddagen.

Mens Marielle slappet av ved bassenget krysset Vidar veien og handlet inn bakverk fra The French Bakery. De hadde ikke take-away men de thailandske jentene lot seg ikke stoppe av den grunn. De klippet opp noe kartong og laget ett brett som Vidar kunne bruke. Vi tviler på at det hadde skjedd på et bakeri i Frankriket.

Frokosten, bestående av fersk juice, kaffe og croissant med og uten sjokolade, spiste vi på terrassen utenfor bungalowen.

Solen dukket opp mens vi satt der så vi ruslet ned til solsengene og bassenget. Der ble vi liggende helt til klokken 16:00, kun avbrutt av lunch på stranden.

2013-01-24 13.41.51

Er dette Vidar om 30 år?
Er dette Vidar om 30 år?
Eller er dette Vidar om 30 år?
Eller er dette Vidar om 30 år?

2013-01-24 13.33.57

Captain Jack Sparrow
Captain Jack Sparrow

Marielle benyttet noen av soltimene til Marielle-tid. Hun skulle prøve thaimassasje for aller første gang. Hun fikk beskjed av den hyggelige lille thaidamen om å legge seg på madrassen. Nøyaktig fire sekunder senere raste en god dose nordnorske gloser (som ikke egner seg på trykk) gjennom hodet til Marielle. Hun angret umiddelbart på valg av type massasje.

Med tårer i øynene regnet hun ut at det gjenstod smertefulle 59 minutter og 56 sekunder av den betalte timen. Ett halvt minutt senere hadde den verste smerten gitt seg og hun måtte le av det pinglete øyeblikket. Tre minutter senere hadde hun på nytt tårer i øynene og lette fortvilt etter sitt indre «happy place». Den hyggelige thaidamen masserte intetanende videre, og Marielle mente hun kunne smuldre opp en jernbaneskinne.

DSCN6087

Etter å ha forsøkt ulike avslapningsteknikker var det smerteignorering som fungerte best. Massasjedamen vred kroppen til Marielle som om hun var en oppvaskklut, og tok spenntak i lysken mens hun dro i begge beina. Til tross for dette klarte Marielle å sovne. Den overraskende thaidamen måtte vekke henne, ikke bare en, men to ganger i løpet av den timen massasjen varte. Hele herligheten kostet 50 kroner.

Vi forlenget leien av mopeden slik at vi kunne bruke den under hele oppholdet på Koh Samui. I forindelse med forlengelsen observerte Vidar at Jazz hadde et stygt sår på albuen. Jazz forklarte at de hadde krasjet i forbindelse med en forbikjøring kvelden før. Mopeden hadde gått rett i bakken da det oppsto kontakt mellom mopeden og bilen de forsøkte å kjøre forbi. Hun følte seg ikke noe særlig og hadde tydelig store smerter. Kvelden før hadde vi sett at en av jentene som jobbet på hotellet fikk bandasjert ankelen sin og nå skjønte vi hvorfor.

Etter en lang dag i solen var det godt å slappe litt av på rommet sammen med klimaanlegget. Etter en dusj og store mengder aftersun ruslet vi ut mot sentrum.

IMG_7107

IMG_7124

IMG_7139

Vi jaktet på Khaw Glong Restaurant på grunn av god kritikk på Tripadvisor. På veien stoppet vi ved en engelsk dobbeltdekker, Cocktail 89 / London Bus, og det ble en drink der mens vi kikket på det passerende livet.

2013-01-24 19.03.30

Falkeblikket til Marielle fant etter hvert restauranten vi lette etter. Til tross for at den var rangert som nr. 6 på Koh Samui / nr. 1 på Chaweng (pr januar 2013) syntes ikke vi at den var «all that». Maten smakte greit men servicen var ganske elendig. Gamlemor glemte både bestillinger, drikke og menyer. En yngre thaijente forsøkte iherdig å rydde opp etter gamlemor. Vi ble sittende ute på gatenivå i stedet for innendørs, og det var morsomt å kikke på massasjejentene som forsøkte å flørte inn alle turistguttene.

IMG_7133

2013-01-24 19.49.39

IMG_7130Vennligst legg igjen en kommentar