Angkor Archaeological Park

I dag skulle vi utforske ruinene i Angkor Archaeological Park. Området er på UNESCOs Verdensarvliste og var finalist da de skulle finne de syv nye underverkene. Parken finnes også på listene over ting man må se før man dør.

Stretching over some 400 square kilometres, including forested area, Angkor Archaeological Park contains the magnificent remains of several capitals of the Khmer Empire of the 9th to the 15th centuries, including the largest pre-industrial city in the world.

kart_angkor

Klokken 0445 ble vi møtt av guiden vår Deet utenfor hotellet, og fraktet inn i parken. Det var mørkt, vi var trøtte og det var alt for tidlig ! Hva var poenget med å stå opp så tidlig?

Parken ligger 6 km fra hotellet, så det var fortsatt mørkt da vi kom frem. Relativt trøtte ble vi fotografert (til inngangsbilletten) og ledet frem til Angkor Wat. Deet informerte om hvor vi burde plassere oss for å få med alle fem tårnene på bildet. Til tross for at vi var kommet tidlig, hadde vi ikke kommet tidlig nok.

Angkor Wat is the largest Hindu temple complex and the largest religious monument in the world. The temple was built by king Suryavarman II in the early 12th century in Yasodharapura (present-day Angkor), the capital of the Khmer Empire, as his state temple and eventual mausoleum.

Riktig plassert foran vannspeilet sto hundrevis av amatørfotografer med en iPhone og «proffe» fotografer med objektiv på stativ. Noen mer seriøse enn andre. Men hvorfor folk bruker blitz skjønner vi ikke. Angkor Wat lå flere hundre meter fra blitzen.

For å dekke mest mulig delte vi oss opp. Marielle ble stående blant gjengen, mens Vidar gikk ut på siden. Dessverre lå skylaget lavt, så lyset ble ikke så spektakulært som vi ønsket.

IMG_0147

IMG_1548

Deet guidet oss rundt i flere timer på Angkor Wat, og han imponerte med mye kunnskap om både historien og arkitekturen.

IMG_2489
Samudra manthan or Ksheera Sagara Mathanam, Churning of the Ocean of Milk

Hindu mythology contains a story about the churning of the Cosmic Ocean in order to obtain Amrita – the nectar of immortal life. At the suggestion of Vishnu, the gods (Devas) and demons (Asuras) churn the primeval ocean in order to obtain Amrita which will guarantee them immortality.

IMG_1563

IMG_1588

IMG_1664

IMG_2532

IMG_2519

IMG_1649

IMG_1614
Mount Meru, the home of the gods

Mount Meru is a sacred mountain in Hindu, Jain as well as Buddhist cosmology and is considered to be the center of all the physical, metaphysical and spiritual universes. It is also the abode of Lord Brahma and the Demi-Gods (Dev).

The mountain is said to be 84,000 Yojan high (which is around 1,082,000 km or 85 times the Earths’s diameter).

IMG_1670

IMG_1669

IMG_2535

IMG_2546

Frokosten ble spist på en av de nærliggende restaurantene; Angkor Reach restaurant. Vi turte ikke bestille sterk mat, så vi endte opp med ekstra mild.

Etter frokosten fortsatte vi inn i Angkor Thom hvor Deet fortsatte historieundervisningen.

Angkor Thom was established as the capital of Jayavarman VII’s empire, and was the centre of his massive building programme. One inscription found in the city refers to Jayavarman as the groom and the city as his bride. At the centre of the city is Jayavarman’s state temple, the Bayon.

IMG_2550
Søndre inngang til Angkor Thom
IMG_1686
Deva’s at the south gate: in modern Hinduism, it can be loosely interpreted as any benevolent supernatural beings

The Bayon is a well-known and richly decorated Khmer temple at Angkor in Cambodia. Built in the late 12th century or early 13th century as the official state temple of the Mahayana Buddhist King Jayavarman VII, the Bayon stands at the centre of Jayavarman’s capital, Angkor Thom. Following Jayavarman’s death, it was modified and augmented by later Hindu and Theravada Buddhist kings in accordance with their own religious preferences.

IMG_2559
Byggesteiner til The Bayon
IMG_1714
The Bayon
IMG_2569
200 (+1) faces of Lokesvara

Varmen og luftfuktigheten slo oss ut en etter en, og først ut var Marielle. Hun valgte å være smart ved å finne seg skygge og en kald kokosnøtt sammen med Charles. Hun ble også populær blant de lokale kidsa.

IMG_2576

20121204_113411

Resten fortsatte til Phimeanakas. Flere falt fra underveis. Vidar orket ikke flere templer og ventet på de andre på baksiden. Vi begynte alle å kjenne varmen. Solen stekte og graderstokken passerte 40 varme grader. På vei til Marielle og de andre passerte vi Terrace of the Elephants.

IMG_0235
Phimeanakas
IMG_1728
Terrace of the Elephants

The terrace was used by Angkor’s king Jayavarman VII as a platform from which to view his victorious returning army.

IMG_1735
Mister! Water! One dollar!

Vi hadde et tempel igjen, men først måtte vi spise. Vi trengte væske og næring. Og hvile. Og skygge. Ingen hadde imidlertid lyst på mat. Vi spiste på naborestauranten til hvor vi spiste frokost.

Ta Prohm; ikke det viktigste templet i historien, men kanskje ett av de mest kjente, ettersom det også kalles The Tomb Raider Temple.

Unlike most Angkorian temples, Ta Prohm has been left in much the same condition in which it was found: the photogenic and atmospheric combination of trees growing out of the ruins and the jungle surroundings have made it one of Angkor’s most popular temples with visitors.

IMG_2584

IMG_2589

IMG_2607

IMG_2612

IMG_2623

Vi avsluttet dagen på Angkor Archaeological Park tolv timer etter at vi dro fra hotellet. Underveis hadde mange slitt med utmattelse og dårlige mage. Andre hadde kastet opp.

Det anbefales på det sterkeste å utforske området over flere dager. En dag holder ikke.2 thoughts on “Angkor Archaeological Park”

  • Hallo. Kald drikke er ikke det beste. Kroppen bruker mye energi for å varme den kalde drikken. Se om dere får tak i XL1 eller tilsvarende, her finnes det både salter og sukker, blande det sammen med lunket vann, det er bedre, selv om lunket vann ikke er godt i varmen.

Vennligst legg igjen en kommentar