Tatt for å snike på t-banen

Til tross for at det var ferie klarte vi å komme oss opp relativt tidlig. Det var det lørdag og Chatuchak Weekend Market var åpent.

Chatuchak weekend market in Bangkok is the largest market in Thailand and the world’s largest weekend market. Frequently called J.J., it covers over 35 acres (0.14 km²) and contains upwards of 5,000 stalls. It is estimated that the market receives 200,000 visitors each day.

Vi tok t-banen til Chatuchak Park hvor vi fikk utdelt en undersøkelse og kondomer fra AIDS Access Foundation. Vi gjennomførte undersøkelsen, og Marielle endte opp med flest grønne sirkler. Vidar fikk flest røde. Alt foregikk på Thai.

Vi fortsatte inn på selve markedet hvor vi ruslet gjennom en labyrint av boder, smug og billige t-skjorter. Masse folk, spennende lukter og merkelige lyder. Noen selgere var mer desperate enn andre, men alle godtok nei for et nei.  Og det med et smil i tillegg. Det var ekstremt fuktig og svært varmt, så vi satte oss ned på en trekasse på caféen/puben Viva (seksjon 26, sois 1-2) i utkanten av markedet. Ikke lenge etter hadde vi hver vår Singha i hånden.

IMG_1453

IMG_1442

IMG_1448

IMG_1467

Men vi kunne ikke sitter der for evig. Marielle trengte en ny linbukse og Vidar trengte en ny shorts. Vi fant begge det vi lette etter. Egentlig finner du det du ønsker å finne på dette markedet.

IMG_2310

IMG_1469

Etter å ha ruslet rundt på markedet en times tid, satte vi oss ned på Sunun Shop (seksjon 23 soi 2). Det luktet utrolig godt og maten så veldig spennende ut. De hadde ingen meny, ikke en engelsk en i alle fall, men de hadde bilder av mat. Vi pekte på en hver. Maten smakte fortreffelig, men vi fikk egg i retten. Marielle sin kom også med eggeskallet. Vi betalte 12 kroner hver, og det inkluderte drikke.

IMG_2314

IMG_2320

IMG_2325

Etter lunchen tok vi t-banen til Sukhumvit. Vi hadde hørt av andre at området måtte oppleves, men vi skjønte ikke hvorfor. Ikke før vi vandret inn i en av sidegatene. I sidegatene ble trafikken nemlig byttet ut med mennesker, caféer, gode lukter og rariteter. Vi skremte en frisørdame til å gi Vidar en billig hårklipp, og etterpå fant vi deilige pannekaker på et gatehjørnet. Mye billigere enn de utenfor hotellet vårt. Disse var faktisk Roti Muhammads halalpannekaker.

IMG_1470

IMG_2366

IMG_2363

IMG_2376

Etter en lang dag i Bangkoks gater, begynte vi å planlegge en rute hjem til hotellet. Skytrain kjørte langs Sukhumvit road, og i følge Tripadvisor er det Bangkoks beste attraksjon (!?) For å komme oss fra Phrom Phong til Sala Daeng, måtte vi bytte på Siam Central. Etter litt lost in translation hadde vi imidlertid kun kjøpt billett til Siam Central. Men vi regnet med at det skulle gå greit. Derfor ble vi selvfølgelig tatt for å snike på t-banen på vei ut av Sala Daeng. Det vil si; Marielle ble tatt mens Vidars billett fungerte. Men hun tystet på han. Boten ble fem baht (mindre enn en krone).

På en McDonald utenfor Sala Daeng kjøpte vi en McFlurry hver for å kjøle oss ned, før vi fortsatte med t-banen hjem til hotellet.

IMG_1473

IMG_2386

IMG_2391

Tilbake på hotellet sovnet Marielle umiddelbart. Hun våknet like før klokken 1800 med litt vondt i magen. Var det noen hun hadde spist?

Vi hadde en avtale med City Shop klokken 1800, så hun måtte ut av sengen. Mr. Yoon sto klar utenfor hotellet, og på vei til skredderen forsøkte han forgjeves å selge oss en tur til Damnoen Floating Market. Han hadde nemlig både en tuk-tuk og en bil. Etter å ha gjort få endringer på klærne kjørte Mr. Yoon oss til Khaosan Road.

«Khaosan» translates as «milled rice», a reminder that in former times the street was a major Bangkok rice market. In the last 20 years, however, Khaosan Road has developed into a world famous «backpacker ghetto». It offers cheap accommodation, ranging from ‘mattress in a box’ style hotels to reasonably priced 3-star hotels. In an essay on the backpacker culture of Khaosan Road, Susan Orlean called it «The Place to Disappear.»

Marielle ble mer og mer kvalm etter hvert som vi nærmet oss Khaosan Road. Etter å ha sagt farvel til Mr. Yoon kjøpte vi en pose med chips. Kanskje det var salt Marielle trengte? Vi drakk så mye vann i løpet av dagen at vi tisset ut alle næringsstoffene.

Etter å ha spist to små chips følte hun seg litt bedre og oppdaget at hun var sulten. Det var et par ledige bord på Khao San Bar / Sawasdee Square, og de hadde alt vi trengte; Tottenhamkampen på storskjerm og matservering.

Vi fikk drikken ganske umiddelbart og Vidar holdt på å bestille mat, da Marielle klappet han frenetisk på armen. Han trodde han bestilte feil mat, men da han snudde seg hadde Marielle spydd ut en frokost, en lunch, en McFlurry og to chipsflak.

Servitrisen kikket på Vidar og gjorde en armbevegelse som indikerte et spørsmål om Marielle var gravid. Marielle hadde nemlig bestilt en cola mens Vidar bestilte en pils. Vidar nikket idet Marielle løp opp trappen til toalettet sammen med en annen kelner. Da hun kom tilbake var hun hvit i ansiktet, men følte seg mye bedre. Vidar hadde imidlertid kansellert maten. Og bra var det, for ti sekunder etter at Marielle kom ned fra trappen løp hun opp igjen. Hun hadde en tredje tur på toalettet like etter.2 thoughts on “Tatt for å snike på t-banen”

Vennligst legg igjen en kommentar