Åkband

Å være på ferie er ikke synonymt med lange late dager. Neida… ikke når man er på storbyferie. Klokken ringte alt for tidlig. Vi spiste frokost på hotellet, og vi kan fastslå at svensk hotellfrokost ikke akkurat er noe å juble kjempehøyt for. Det ble egg, bacon, musli og grove rundstykker. Av en eller annen grunn var de til stadighet fri for melk og juice. Kaffen var ikke noe å rope hurra for den heller. Men men, mat i magen er uansett godt når man har en lang og rask dag i vente.

Vi startet nemlig dagen med sightseeing i Stockholm’s finest… altså skjærgården. I en stiv-oppblåsbar båt (RIB)! Utrolig bra tur. Vi prøvde å ta bilder mens vi suste over bølgetoppene. Noen av bildene ble gangbar mynt, mens andre ble total skivebom. I stedet for et vakkert bilde av en seilbåt, ble det nærbildet av sjøsprut eller blå himmel. Uansett anbefales en tur med gummibåtene.

The Stockholm archipelago
Vind i håret
Vind i håret
The Stockholm archipelago
The Stockholm archipelago
Sjiraff
Sjiraff
The Stockholm archipelago
The Stockholm archipelago

Etter havseilasen ruslet vi mot Gröna Lund. Halvveis stoppet vi ved Strandbryggan Sea Club, hvor Vidar imponerte med å kjøpe en aldri så liten herlig drink til Marielle. Vi sløvet der en stund før vi fortsatte til karusellene.

Stockholms finest?
Stockholms finest?
Strandbryggan
Strandbryggan

Vi bestemte oss for å kjøpe åkband og billett til Spökhuset (til tross for sterk motvilje fra Marielle sin side).

Gröna Lund

Vel inne på området gikk vi først til Lustiga Huset, som var Marielle sin favorittplass sist hun var i Stockholm (da Lillehammer-OL ble arrangert). Det skulle vise seg at det lustiga huset slettes ikke var så lystig som Marielle hadde ment det var de siste 17 årene. Meget skuffende.

Lustiga Huset
Lustiga Huset

Men vi kjørte andre attraksjoner som veide opp for det-ikke-alt-for-lustiga-huset. Vidar ville opp i Fritt Fall Tilt, så det gjorde vi. I tillegg kjørte vi Jetline og Twister (henholdsvis berg og dalbane i stål og i tre). Men en av de to morsomste var den nye attraksjonen Insane. Vi sto i en eviglang kø for noe som så ut som en filleattraksjon. Den virket overhodet ikke. Helt til vi kom på toppen og skulle snurre ned mot bakken igjen. Det var en av de få gangene Marielle var sikker på at hun skulle dø, og hun hylte deretter også. Vidar ble ikke like redd men syntes det var utrolig spennende og gøy.

Jetline
Jetline
Insane
Insane

Etter å ha spist i Tyrolerparken kom tiden for da vi måtte inn i spøkelseshuset.

Oktoberfest?
Oktoberfest?

Marielle kjente seg en smule utilpass da hun med sikkerhet vet hun blir lettskremt. Vidar truet med å skremme Marielle, en trussel som ikke falt helt i smak. Da vi entret spøkelseshuset ble det strengt og raskt forklart at Vidar overhodet ikke trengte å skremme Marielle, som skvatt og hylte rett som det var. Det var nemlig ikke bare dukker som sto for skremmingen! Til tross for at Marielle observerte spøkelsene tidlig, ble hun så skremt at hun til tider fikk tårer i øynene og bare sto å hylte av redsel. Noe Vidar utvilsomt syntes var kjempegøy. Marielle var likevel glad da spøkelseshuset var over og hun igjen kunne gå ute i solskinnet. Og fordi hun var så flink fikk hun lov å kjøpe seg tre kuler Ben&Jerry’s.

Spökhuset

Man skal ikke være lenge på Gröna Lund før det blir for mye. Vi trikket tilbake til sentrum og ruslet inn mot Gamla Stan.

Kex
Kex

Vi fant en koselig plass som heter 19 Glas, og bestemte oss for å ta øl der. Da den var drukket, fant vi like godt ut at vi skulle spise der også. Tapas, riktignok. Vi bestilte tapas av lam, villsvin, røye, skagensalat, lokal geitost (Järna) og vin. Av vinen ble vi forresten fin. Maten smakte ypperlig og da vi ble trøtte nok tok vi t-banen hjem til ghettostrøket vårt og sovnet antakelig før hodet landet på soveputa.

19 Glas
19 Glas

 Vennligst legg igjen en kommentar