Hvit sjokoladekakao

Endelig var nesten hele garderoben trykket ned i bag og koffert, og pusen hadde blitt sendt på bondegårdsferie. Vi skulle kose oss og bare være oss to i fem hele dager, ja, foruten alle turistene i Stockholm selvfølgelig. Ettersom vi hadde med oss mer enn en tannbørste og et kredittkort kjørte vi Mazda til Kiruna. Vi hadde dessuten god tid, så det ble tid til en minisightseeing i Kiruna for Vidar sin del. Vi opplevde for øvrig Kiruna på sitt beste i stålende solskinn. Etter ti minutter sightseeing hadde vi sett alt, så da suste vi videre mot flyplassen. Vi angret umiddelbart på at vi ikke kjøpte oss en «glas» eller noe i sentrum, for Kiruna flyplass er en av de desidert kjedeligste og kjipeste flyplassene vi noen gang har opplevd.

Etterhvert kom flyet og vi satte kursen mot Arlanda (som er en mye mer interessant flyplass enn Kiruna). Mens Vidar hentet bagasjen, hentet Marielle to kaffe og en stor kanelbolle som vi koste oss med på expresstoget inn til byen. I London sier de ofte over høytaleranlegget «Mind the gap” og vi begynte å lure på hva de ville si her i Stockholm. Etter litt knising og fnising ble vi enige om at det måtte blir “Akta dej för hölet”. Fra sentralstasjonen t-banet vi oss (20 minutter) til Skärsholmen, hvor vi hadde husom på Quality Hotel Prince Philip de neste fem nettene.

Torget på Skärholmen

Da vi kom til Skärsholmen innså vi raskt at vi bodde litt utenfor sentrum og at området vårt var Stockholms svar på Grønland i Oslo. Men til tross for at noen damer vi møtte senere mente det var farlig å bo på Skärsholmen, syns vi det var riktig så koselig på torget sammen med alle de ikke-etnisk svenske grønnsakshandlerne. Vi sjekket inn på hotellet, godkjente rommet, slengte fra oss kofferter og byttet klær fortere enn fort. Allerede før vi hadde kommet til Grønland, forlot vi og var vi på vei tilbake til byen. Vi hadde nemlig store planer om å få med oss Allsång på Skansen.

Allsång på Skansen
Noen er mer ivrig enn andre
Noen er mer ivrig enn andre

Vel fremme på Skansen fant vi oss et bord på uteserveringen til Restaurang Solliden. Vi oppdaget nemlig ganske tidlig at vi overhodet ikke kom til å få være med på tv-sendingen. Det var faktisk ganske lite plass der, i forhold til hva vi trodde det ville være ala Allsang på Grensen. Så vi endte opp med å bli stående bakerst, bak en hel haug med folk og bak et tre. Hele konseptet Allsång på Skansen var en skuffelse, ettersom vi (selvfølgelig) ikke skjønte de interne spøkene og ikke kunne de svenske sangene. I stedet for å kikke rett inn i bakhodet på en svenske dro vi rundt på Skansen for å kikke på dyrene og de gamle husene.

Sykkelpiken
Sykkelpiken
Fuglekasse?
Stolpeansiktet
Stolpeansiktet
Morahesten
Morahesten

Vi dro før sangene var ferdige, og slang oss med på første og beste (og eldste) 7er-trikk inn til byen. Endestasjonen var Norrmalmstorg, og derifra gikk vi over Kungsträdgården til Gamla Stan. På Kungsträdgården var det Tung Gung-festival med bandet Slag Från Hjärtat. Vi ble stående å høre litt på reggaerytmene før vi gikk videre.

Tung Gung på Kungsträdgården
Tung Gung på Kungsträdgården

I Gamla Stan fant vi oss en liten søt café som skulle vise seg å bli den mest besøkte plassen under turen; Chokladkoppen. Som navnet sier har de kakao der.. mm.. og for en kakao! Marielle bestilte hvit kakao og en brownie. Vidar bestilte en vanlig kakao med krem og et stykke blåbærpai. Vi burde ha skjønt at det bare holdt med enten kakao eller kakestykke, for det ble litt for mektig med begge deler. Likevel… Marielle er ikke særlig glad i hvit sjokolade, men falt pladask for hvit sjokolade-kakao. Beste kakaoen hun hadde smakt på lenge. Kvalme og kvalme… (ja, dobbelt så kvalm) ruslet vi litt rundt i Gamla Stan før vi t-banet oss hjem.

Hvit sjokoladekakaobart
Hvit sjokoladekakaobart
Skomakargatan
Skomakargatan
Mårten Trotzigs Gränd
Mårten Trotzigs Gränd


Vennligst legg igjen en kommentar