Escape from everyday life !

“Rekalkulerer!”

Etter en time klarte vi å rote oss bort i de dype østfoldske skoger og vi var etter hvert på vei mot Askim og Stockholm! Det var vel strengt tatt Gøteborg som var første delmål. Etter å ha rotet med europakartet og GPSen fant vi en snarvei via Spydeberg til E6. Vi så imidlertid ingenting til brødrene Solberg.

Lost i de østfoldske skoger

Jeg benyttet muligheten og lukket øynene et par timer mens John Arne cruiset nedover E6 i 150 km/t. Etter Gøteborg tok jeg over og fraktet oss til Danmark over Store Bælt. Vi tilbrakte noen minutter i billettkø til fergen som skulle ta oss fra Rødbyhavn til Puttgarten.

John Arne handlet inn godlukt på taxfreeshopen, og han vurderte også å handle inn spritkvoten. Inntil vi innså at vi etter all sannsynlighet ville finne billigere drikke i Polen. Ettersom liggestolene befant seg i røykeavdelingen på fergen, ble det så som så med søvn på den en times overfarten.

Etter ankomst Tyskland suste vi litt frem og tilbake på autobahn, før vi endelig kom oss på riktig vei mot Berlin. Vi tok av litt for tidlig nemlig. Det er ikke så enkelt når alle veiene har minst to veinummer.

På vei inn til Berlin “sovnet” jeg for 2. gang. Jeg skvatt til et par ganger da damen ropte “Rekalkulerer!”

De små stoppene så langt hadde kun handlet om drivstoff og flaske på flaske med væske (vann, brus og Red Bull). Vi hadde nemlig ingen planer om turisme før vi kom til Polen. Men i det drivstoffmåleren tippet 0 km og nærmeste bensinstasjon var fem km lengre frem, var det på høy tid å roe ned farten litt. Drevet frem av dugg trillet vi inn på bensinstasjonen.

På bensinstasjonen spiste jeg sjølaks med potetmos og dillsaus, og til dessert var det sjokoladepudding. John Arne kjørte tysk stil med snitzel.

Lastet med full tank raste vi inn i Polen. Krakow neste! Motorveien tok etter hvert seg en pause og de første ti milene inn i Polen gikk på skikkelig dårlig vei. Så da kjørte vi bare i hundre km/t. I tregeste laget altså. Etter ti mil på dårlig vei dukket motorveien opp igjen, og vi suste videre i hundre pluss.

Underveis oppdaget vi at å stoppe i Krakow for deretter å kjøre ti mil tilbake neste dag er tull. Dermed startet vi opp både GPSen på mobilen min og GPSen i bilen i jakten på et hotel i Oświęcim. Det endte opp med at de pekte i hver sin retning, og vi havnet feil igjen. Vi rotet litt rundt på den polske landsbygden før vi endelig kunne stoppe utenfor Hotel Auschwitz.

De skulle ha 198 Zloty (350 kroner) for et ganske så fint dobbeltrom. Det var vi veldig fornøyde med.

Etter en kjapp dusj ruslet vi til Bistro Bilard for kveldsmat. John Arne nøyde seg med en cola da ingen av pizzaene så særlig spiselig ut. Den smakte for øvrig helt ok.

IMG_1008

Etter maten gikk vi litt rundt i området før vi crash-landet på sengen. Søvn hadde vært en mangelvare så langt.Vennligst legg igjen en kommentar