Flasken (0,33 l) kostet over 500 norske kroner

Vi startet dagen med å rusle til Brandenburger Tor hvor vi spiste en tysk bratwurst med rekordsterk sennep på, mens vi kikket på noen som sultestreiket under triumfbuen. Det er mulig vi var på tysk fjernsyn også ettersom de sto og filmet sultestreiken.

berlin_bratwurst

Vi var også innom Zoologische Garten en tur, hvor vi fikk se løve-elskov og slitne pandabjørner. I tillegg var vi vitner til en narkoleveranse. Midt inne i parken blant småbarn og papegøyer fikk vi øye på to bikere som bar Hells Angels merker. Den ene var lederen for hele Berlinerbanden og den andre var sikkert livvakten hans. Uansett, de ruslet rundt i parken med en liten sort bag og kikket på alle de søte små dyrene. Plutselig forsvant de bak et av burene. Vi fantasert om hvor kult det hadde vært å tatt bagen, og hvor høy skuddpremie det hadde være på oss etterpå.

Etter dyrehagen gikk vi til Reichstag, som selvfølgelig var under oppussing. Den milelange køen utenfor fristet uansett ikke. Vi hadde dessuten andre planer for dagen. Vi skulle rive med oss store biter av Berlinmuren og selge de hjemme i Norge på svartebørsen. Utenlandske investorer kjøper bitene for tusenvis av kroner og selger det videre som potensmiddel.

berlin_riksdagen

Vi spaserte oppover den to km lange delen av muren som fortsatt står. Torstein skulle selvfølgelig ha med seg en bit av muren hjem, og tok frem McGyverkniven sin og hakket løs noen biter. I enden av muren passerte vi et østtysk fengsel som hadde flere store høye piper.

berlin_berlinmuren

Etter å ha sett det som var verdt å se i Berlin på dagtid, gjorde vi oss klare til å ta utelivet med storm. Vi organiserte et lite hemmelig vorspiel på rommet, ettersom det ikke var tillatt med alkohol på rommene. Etter førfesten bad vi en taxisjåfør kjøre oss til byens beste utested. Vi stolte på at Terje snakket såpass godt tysk at han holdt oss unna lugubre steder.

berlin_partytime

Sjåføren stoppet utenfor et diskotek og de andre tre løp inn. Jeg måtte dessverre ta ut noen tyske penger og gikk for å finne en minibank. Jeg kan, etter å ha gått gate opp og gate ned, med sikkerhet si at de ikke finnes i Berlin. Jeg ruslet tilbake til diskostedet og ventet på at en av de andre skulle komme ut. Torstein kom etter hvert og jeg fikk låne noen tyske mark av han. Berlins beste utested viste seg å være et 80-talls party med bare gamlinger.

Vi rusler videre oppover gaten og ble stoppet av en mann utenfor et annet sted. Vi skjønte hva han ville, og vi ble enige om å bare se – ikke røre. Mannen låste opp døra og det første vi ser er et lite dansegulv med noen få stoler plassert foran. Lengre inn i lokalet sitter ti halvnakne damer. Vi bestiller oss en øl hver og umiddelbart etter kommer en dame frem til hver av oss. På tide å tenke med det riktige hodet og spille uskyldig turist. Damene ønsker selvfølgelig påspandert drikke og foreslår av vi kjøper en flaske champagne til hver. Som takk skulle vi få et lite privat dansenummer. Flasken (0,33 l) kostet over 500 norske kroner. «Wir haben keine geld, unt loven och kommen tilbake wand wir penger haben», ramler ut av kjeften idet vi forlater stedet vel vitende om at det ikke finnes en minibank i fem mils omkrets.

Friske og opplagte begir vi oss av sted til neste utested. Av noen damer vi stopper på gaten får vi vite at det finnes et megasted litt i utkanten av byen. En ny taxitur foretas. På veien til stedet ser vi blinkende lys i de øvre etasjene på noe som virket å være et kontorbygg. Vi fleiper med at vi kunne krasje det partyet. Like etter stoppet taxien utenfor Hells Angels sitt lokale. Vi gikk aldri inn. På vei tilbake passerte vi kontorbygget, og da vi oppdaget at det sto en billettmann utenfor bestemte vi oss for at dette ville bli bra. Vi løp opp trappene. I fjerde etasje møtte vi på en garderobemann i kvinneklær. I femte etasje møtte vi flere menn. Ingen damer. Vi snur i døren og på vei hjem oppsummerte vi dagen som svært interresant.Vennligst legg igjen en kommentar