Central må tidligere ha vært et mentalsykehus

Trøtte ankom vi Berlin hvor jakten på bosted begynte. «The Budget guide to Europa» førte oss (og mange andre) til Jugendgästehaus Zoo. Der måtte vi vente et par timer før «Horemamma Helga» nektet å gi oss et rom. Det var angivelig fullt. Noe hun selvfølgelig visste da vi kom.

Vi bestemte oss for å forsøke et av stedene lengre ned på lista, i håp om at det var en unik ide som ingen andre hadde tenkt på.

Jugendgästehaus Central ble redningen. «Snille Hans» gav oss et åttemannsrom, sammen med «Speedy Gonzales» (fra Brasil), «Åke fra Seattle» (amerikaner med svenske røtter) og «Hong Kong» (to kinesere fra USA). Etter å ha «pakket ut» dro vi inn til sentrum for å finne noe å spise.

Vi vandret omkring i område rundt Zoologischer Garten og tok masse arrangerte bilder foran kjente bygninger, spiste dönerkebab fra en sliten og skitten gatevogn og gjorde narr av alle turistene. To stk discman av type Sony og et APS-kamera av typen Canon ble også handlet inn. Vi vandret minst et tresifret antall kilometer denne dagen.

Vi konstaterte videre at spriten de solgte på Shell var billigere enn vannet i springen. Etter en kjapp tur innom hostellet, fortsatte vi ut for å finne middag. Vi passerte tre gode restauranter før vi endelig fant noe som demokratiet kunne enes om. Middagen ble avsluttet med Sambuca on the house. En fantastisk skikk som snarest bør innføres hjemme i Norge også.

Vi kom selvfølgelig tilbake til hostellet midt mellom åpningstidene. Det var ingen gjester som hadde nøkkel til hoveddøren, men den ble åpnet av nattevakten til faste tider. Vi ble pent nødt til å vente i ti minutter. Ettersom vi var meget utålmodige fikk vi en av de andre gjestene til å åpne. På innsiden var det flere som vandret rundt i hvite og lysegrønne legefrakker, akkurat som zombier. Jugendgästehaus Central må tidligere ha vært et mentalsykehus, og med det i bakhodet sovnet vi alle etter hvert.Vennligst legg igjen en kommentar