En av oss hadde tatt med seg Murphy

Terje og Torstein steg ombord på Hamar, men jeg var på nippet til å kaste de av igjen da det viste seg at de ikke hadde smurt frokost til oss.

Da vi ankom Oslo Sentralstasjon var vi (jeg og Thomas) relativt utsultet og trøtte, men vi trampet mot billettluken i stedet for å storme inn på McDonald’s. Terje og Torstein hadde ikke kjøpt billetter til Kornsjø, og panikken begynte å ulme seg idet vi oppdaget at toget vårt videre til Sverige faretruende nærmet seg toppen av lystavlen.

Lang kø foran billettluken var det siste vi trengte. Vi godpratet oss fremover i køen, kun for å møte en dum blondine som fortalte oss at utenlandsbilletter kun fås kjøp i utenlandsavdelingen. «Men faen da kjerring! Jeg skal ikke ha utenlandsbilletter. Jeg skal ha to billetter til Kornsjø til halv pris som interrailbilletten sier vi har krav på.» «He!?» svarer dama. Noen hadde tydeligvis ikke hatt godt nok oppsyn med bagasjen – for en av oss hadde tatt med seg Murphy. Etter mye frem og tilbake dukket en mann opp bak skranken som kunne redde dama fra den sikre død. Det var tre minutter til toget skulle gå og vi hadde ennå ikke fått billettene vi trengte. Mannen fikset billetter i ekspressfart og det er et ord jeg gjerne bruker igjen for å beskrive tempoet vi hadde på vei mot plattform 14. Geir Moen ville blitt misunnelig på oss der vi sprang gjennom adgangshallen med storsekken på ryggen og fire bæreposer i hver hånd. Vi hoppet på toget idet konduktøren blåste i fløyta, og vi kjente dørene slå igjen bak oss. Malmø, here we come!

Svenska Järnvegar fraktet oss i første omgang til Gøteborg, hvor jakten på mat begynte. Alt vi fant var en sliten McDonald’s, som slett ikke var et dårlig valg. Terje måtte selvfølgelig være eksentrisk og kjøpte en «fransk pølse», som bare rant over og sølte over hele han.

Kl 1540 fortsatte vi mot Malmö. «Vi må skynde oss å sette oss før det kommer noen gamle damer og tar alle plassene», var det første Terje ropte da vi kom inn i togvognen. Videre planlegging dreide seg om hvorvidt vi måtte reise om København og Hamburg eller om det fantes en snarvei til Berlin. Vi hadde ikke akkurat hadde planlagt turen i detalj for å si det sånn. Etter å ha studert kart og rutetabeller fant vi ut at vi kunne reise til Trelleborg, ta ferga over til Sassnitz og videre til Berlin. Lykken var stor over å ha spart et reisedøgn. Vi gikk selvfølgelig glipp av København, men jakten på øl i Malmö gjorde at vi glemte det raskt.

Vi hadde tre timer på oss før nattoget gikk videre. Vi oppsøkte Lilla Torg hvor stemningen var enorm. Storskjerm med sendinger fra OL, himmelsk masse lettkledde damer og utømmelige mengder med øl gjorde ventetiden kort. Ideen om å lage en øltest gjennom Europa ble født, men døde raskt da det ble for mye øl.

Til turen videre hadde vi endelig  fikset sovevogn. Vi ble liggende og fantasere om hvor kult dette skulle bli. Plutselig kom «Preben på toget» stormende inn. Preben var en høyrøstet danske som hadde reist denne strekningen hundrevis av ganger. Det vil si fra Malmø til Berlin. Han var nå på vei til jobb eller noe sånt. Jeg husker ikke helt. Vi sovnet midt i historiene hans. Det ble dårlig med kontiunerlig søvn på turen under havet på grunn av luftmangel nede i lasterommet.Vennligst legg igjen en kommentar