Pasta i basilikumhimmelen

Vi hadde booket plass på London Photography Mystery Tour med Hairy Goat, og oppmøtestedet var The Royal Exchange. Der møtte vi Steve (trainee Hairy Goat), Alex (russisk businessmann med en dag fri), Ally (amerikansk studinne i Paris) og selvfølgelig Corinna (frk. Hairy Goat). Corinna guidet oss rundt i the City of London / the Square Mile og imponerte med historiekunnskapene.

The Royal Exchange in the City of London was founded in 1565 by Sir Thomas Gresham to act as a centre of commerce for the city. The site was provided by the City of London Corporation and the Worshipful Company of Mercers, and is trapezoidal, flanked by the converging streets of Cornhill and Threadneedle Street. The design was inspired by a bourse Gresham had seen in Antwerp.

The Royal Exchange
Uteligger utenfor Lloyd's of London
Uteligger utenfor Lloyd’s of London
The Big Picture
The Big Picture

Tucked away in St Michael’s Alley, part of a labyrinth of charming medieval courts and alleys off Cornhill and Lombard Street, the Jamaica Wine House was originally London’s first coffee house, which opened in 1652 and counted Samuel Pepys among its earliest patrons.

The Jamaica Wine House
The Jamaica Wine House

The Counting House was built in 1893 as Prescott’s Bank and the foundations rest partly on the North sleeper wall of a 2,000 year old Roman basilica.

The Counting House
The Counting House

The Leadenhall Market dates back to the 14th century. Originally a meat, game and poultry market, it stands on what was the centre of Roman London.

Skopussere i Leadenhall Market

Etter City of London fortsatte vi til Borough Market, hvor vi handlet nøtter, sjokolade og chili. Vi måtte også prøve varm cider. I påvente av middag slappet vi av med hver vår pils på the Brew Warf. Etter pilsen kjøpte vi en deilig brownie før vi tok undergrunnsbanen oss inn til sentrum.

Borough Market

I Great Portland Street spiste vi fantastisk pasta  i basilikumhimmelen på Vapiano.

Etter middagen dro vi tilbake til hotellet. Marielle sovnet umiddelbart. Hun våknet motvillig etter tre lette klapp på hodet men sovnet igjen like etter.Vennligst legg igjen en kommentar