Escape from everyday life !

Prøverommet var i de store varebilene

Vidar hadde sovet godt, mens Marielle hadde våknet flere ganger i løpet av natten på grunn av for hard og liten pute, Vidar hadde angivelig tatt fellesdyna, trafikken utenfor hotellet, en engelskmenn som kom og/eller gikk, og ikke minst stormkastene som kom i løpet av morgenkvisten.

Da vekkerklokken ringte ble Vidar vekket av en fortvilt Marielle som meddelte at det ikke ble noe Fiera di Senigallia på grunn av den kraftige vinden. Etter noen minutter ble Vidar så nysgjerrig at han måtte stå opp for å se ut vinduet. Stormen viste seg å være biler som kjørte forbi hotellet.

Vi kom oss opp og på vei til t-banen stoppet vi på Bar Manhatten og kjøpte oss frokost. En grillet (i toastjern) baguette med parmaskinke og mozarella. Yummi!

Vi ble begge overrasket over hvordan markedet så ut da vi dukket opp på overflaten ved Porta Genoa FS. Masse mennesker som hadde lagt alt mulig skrap ut over noen presenninger på bakken. Etterhvert gikk det opp for kartleser Vidar at dette umulig kunne være det riktige markedet. Vi ruslet av gårde til vi fant det riktige markedet.

Det var litt større enn først antatt. Det ble solgt for det meste klær og sko, men det fantes også et eget grønnsaks- og fiskemarked. Der så vi for øvrig en levende død sverdfisk! Vidar fant seg et par sko, mens Marielle kjøpte seg en veske og ei bukse. Da hun skulle prøve buksen (ettersom ingen snakket engelsk måtte vi mime hvordan man “prøver ei bukse”), ble vi forklart at prøverommet var i de store varebilene som sto langs bodene. Det var bare å ta med seg det man ville prøve og hoppe inn i bilen. Det lå matter på gulvet som man kunne stå på. Noen hadde forsøkt å gjøre det fancy og hadde hengt opp en gardin eller noe, mens andre ga deg privatliv ved å lukke nesten hele døren på varebilen. Det fungerte overraskende bra. Det var utrolig mye folk på markedet, så det gjaldt å holde godt fast i hverandre og på vesker og kamera. Vidar var litt skuffet over at det var lite “things” der som for eksempel DVD’er og slikt. På grønnsakstorget handlet vi et kilo klementiner før vi ruslet videre. Vi tilbragte et par timer på markedet.

Vi tok deretter t-banen til Piazza del Duomo hvor vi kjøpte italiensk is, før vi fortsatte med t-banen til Montenapoleone og “det gyldne rektangel“.

Der fant vi Dmagazine (outlet), men det var så kaotisk i butikken at Marielle ikke orket å lete etter noe. Vi vindusshoppet i alle de kjente designerbutikkene (fant en kjole til 12000 Euro), før vi endte opp på Basement (outlet). Men de hadde ikke noe som passet Marielle (ikke Vidar heller for den saks skyld).

Vi dro derfor tilbake til Piazza del Duomo og ruslet gjennom shoppingsentret Galleria Vittoria Emanuelle, før vi spiste lunsj på Bar Marino like utenfor. Vidar spiste Taglitelle og Marielle spiste en pizza med skinke og sopp. Vi drakk øl og cola med lime til maten og avsluttet med en cappuccino hver.

Etter å ha skrevet postkort gikk turen videre oppover Corso Vittoria Emanuelle, Corso Venezia og videre over til Corso Buenos Aires. I en av butikkene i Buenos Aires fant Marielle seg et skjørt og en kjole.

Deretter gikk vi tilbake til hotellet hvor vi spiste chips, sjokolade og drakk Heineken på senga. Vi var relativt slitne etter en lang dag med “shopping”, så vi endte nok en gang på en pizzaria i samme gate som vi bodde i.

Denne gangen ble det Pizzeria Spontini i Via Spontini 4. Golvet var taket på et digert akvariet! Vidar spiste en Filetto allo Waronof med en Insalata Mista, mens Marielle spiste Taglista di Manzo alla roberspier med en Mista Colta. Vi delte en flaske med Chianti Tradozione vin. Til dessert hadde Vidar en frisk skogsbærmouse i 2 lag med et lag gele på toppen, mens Marielle spiste sjokolade og nøttemouse med en crispy sjokoladekjerne inni. Heldigvis var det bare åtte skritt tilbake til hotellet vårt.Vennligst legg igjen en kommentar